Fudura geeft consumenten inzicht in energieverbruik met MijnEnergieInzicht

Fudura geeft consumenten inzicht in energieverbruik met MijnEnergieInzicht

De herfst is perfecte periode om te starten met het bewuster omgaan met en vergelijken van energieverbruik Fudura introduceert de online energieverbruiksmanager www.mijnenergieinzicht.nl. MijnEnergieInzicht geeft consumenten per uur, dag, week, maand en jaar in overzichtelijke grafieken inzicht in hun gas- en elektriciteitsverbruik, inclusief het sluimerverbruik. Tevens krijgen zij inzicht in hoeveel energie eventueel aanwezige zonnepanelen terug leveren aan het net. MijnEnergieInzicht geeft consumenten inzicht in het energieverbruik en kan dus helpen om bewuster met energie om te gaan. Deze online applicatie is geschikt voor alle huishoudens in Nederland met een slimme meter.

De herfst – die 21 september begonnen is – is een periode waar altijd meer elektriciteit en gas verbruikt wordt ten opzichte van de zomermaanden. Om bewust te worden van de hoeveelheid stroom en/of gas die je verbruikt, en wat dat kost, is inzicht in die gegevens essentieel. Om dit verbruik en terug levering te concretiseren, worden deze via MijnEnergieInzicht zowel in m3 en kWh als euro’s weergegeven. Bovendien kunnen consumenten hun energieverbruik vergelijken met soortgelijke huizen en huishoudens in Nederland.

MijnEnergieInzicht maakt gebruik van de zogenaamde P4-poort van de slimme meter. Deze poort wordt – wanneer de bewoner (consument) van het adres expliciet toestemming gegeven heeft – op verzoek van Fudura dagelijks op afstand uitgelezen door de netbeheerder. De uitgelezen verbruiksdata is dan een dag later via Fudura beschikbaar op MijnEnergieInzicht. Hierdoor ziet de consument direct of hij ten opzichte van vergelijkbare huishoudens veel bespaarmogelijkheid heeft. Dit inzicht spoort huishoudens aan te investeren in energiebesparende maatregelen, waardoor de brede markt van producten en diensten rondom energiebesparing wordt gestimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, zonnepanelen, HR-combiketel en dubbel glas.

Fudura neemt als dochter van Enexis Holding NV met MijnEnergieInzicht haar maatschappelijk verantwoordelijkheid om de energietransitie te faciliteren. Door het geven van inzicht in energieverbruik stimuleert zij energiebesparing.

Relevant