Fudura verzorgt stoommetingen voor Bio-Energie Centrale Cuijk

De Bio-energiecentrale Cuijk (BECC) gaat een stoom- en warmwaternet aanleggen op het industrieterrein Haven Cuijk. En Fudura helpt hier aan mee. Beide partijen hebben daarom hun handtekening gezet onder de zogenaamde ‘warme overeenkomst’ voor de totale dienstverlening om in aanmerking te komen voor subsidie uit de SDE-regeling. 

BECC levert jaarlijks 150.000 megawattuur duurzame elektriciteit aan bedrijven. Met de komst van het nieuwe stoomnet kan BECC de nabijgelegen bedrijven ook van stoom voorzien waarmee naar verwachting circa 8 miljoen m3 aardgas wordt bespaard.“Zo zetten wij in op verdere verduurzaming. Want door het nuttig aanwenden van restwarmte wordt de efficiency van onze bio-energiecentrale verhoogd van ca 30% naar boven de 55%. Fudura maakt door haar dienstverlening de business case aantrekkelijker om dit te realiseren.” aldus Martijn Wagener, mededirecteur van BECC.

De overeenkomst is ondertekend door René Pruijssers, Martijn Wagener, Jan Vos en Daniel Goedhuis.

​Warmte aanwending goed in beeld

René Pruijssers, directeur Fudura, geeft hierbij aan “Wij hebben de ambitie om Nederland verder te verduurzamen. Onze expertise onder andere op het gebied van meetinrichtingen voor stoom- en warmwaternetten komt dan goed van pas. Jan Vos, verkoopadviseur bij Fudura, vult aan: “We verzorgen de totale SDE+-diensten voor elektriciteit en nuttige warmte aanwending. Van een gedegen meetplan, een meetprotocol, de meetdiensten tot aan de afwikkeling en rapportage van de geproduceerde en nuttige warmte aanwending. Maar ook verzorgen wij de meetdiensten voor de afnemers van stoom.” 

Het stoom- en warmwaternet wordt naar verwachting in september 2017 in gebruik genomen. 

Relevant

Laadpalen

Fudura maakt het voor uw bedrijf eenvoudig en aantrekkelijk om elektrisch te rijden. Zo bieden wij de mogelijkheid om professionele laadinfrastructuur te huren met volledige ontzorging.

Auto met zonne-energie opladen, zelfs als de zon niet schijnt

Nieuws

Fudura investeert in innovatie. Zo kunnen de bezoekers van Wildlands en het centrum van Emmen hun elektrische auto op de parkeerplaats ‘Q-Park Wildlands’ opladen op zonne-energie, zélfs als de zon niet schijnt. De combinatie van zonnepanelen, 5 laadpalen en een batterij, maakt dit mogelijk.