‘Grootste slimme laadplein van Nederland in Den Bosch’

Met 98 ‘slimme‘ laadpunten voor elektrische auto's onder het hoofdkantoor van Enexis Groep aan de Bossche Magistratenlaan zegt het netwerkbedrijf sinds enige tijd het grootste slimme laadplein van Nederland te hebben.  Dit toekomstbestendig Prik&Go laadplein is gerealiseerd door Fudura.

De toegepaste techniek moet ervoor zorgen dat het netwerk een groot aantal oplaadsessies tegelijkertijd aan kan, zonder dat er overbelasting optreedt. Bewoners van het aangrenzende flatgebouw mogen ook gebruik maken van het laadplein. 

Grotere behoefte 

Het netwerkbedrijf zegt vorig jaar ruim 150 extra laadpalen te hebben gerealiseerd voor haar medewerkers en bezoekers van het bedrijf. Daarmee komt het totaal aantal laadpunten voor elektrische auto’s op 243. Enexis Groep wil de CO 2 -voetafdruk op het gebied van mobiliteit op een kostenneutrale wijze met 50% (ruim 5 miljoen kilo) verminderen in 2020. Enexis Groep wil het wagenpark de komende jaren verduurzamen. Ruim 70 van alle nieuw bestelde leaseauto’s is (deels) elektrisch. Deze toename van het aantal (semi) elektrische auto’s leidt tot een grotere behoefte aan laadfaciliteiten.

Bron: Algemeen Dagblad

Relevant

Laadpalen

Fudura maakt het voor uw bedrijf eenvoudig en aantrekkelijk om elektrisch te rijden. Zo bieden wij de mogelijkheid om professionele laadinfrastructuur te huren met volledige ontzorging.

Batterijopslag: welke variant is voor u geschikt?

Bent u benieuwd of batterijopslag interessant is voor u? Fudura heeft partners waarmee ze samenwerkt op het gebied van opslagsystemen. Wanneer u de relevant gegevens in het formulier achterlaat, gaan wij samen met u kijken naar de mogelijkheden.