Asbest

Is er asbest geconstateerd in uw transformatorstation of meterruimte of is er sprake van een asbestverdachte situatie? Dan hoeft u zich hierover niet direct zorgen te maken. Asbest is namelijk zelden schadelijk als deze niet is bewerkt. Alleen zolang asbest aanwezig is, kunnen wij de werkzaamheden aan uw installatie niet uitvoeren. Hiervoor is het noodzakelijk dat u een asbest veilige situatie creëert.

Omdat veiligheid bij Fudura hoog in het vaandel staat, werken wij met strikte regels als wij vermoeden dat er asbest aanwezig is. Vooraf aan de werkzaamheden zullen wij dan ook eerst een inventarisatie doen. Aan de hand van een kleurcode geven wij aan wat de risicoklasse is die doormiddel van de inventarisatie is geconstateerd. De deur van de ruimte zal voorzien worden van een sticker die overeenkomt met deze kleurcode.

Hoe gaan we verder?

  • Wanneer op basis van onze eigen inventarisatie sprake is van een onveilige situatie zullen wij u vragen om deze situatie veilig te maken voor aanvang van onze werkzaamheden.
  • Heeft u asbest laten verwijderen? Laat een onafhankelijk laboratorium controleren of de verwijdering goed is uitgevoerd. U ontvangt hiervan dan een ‘vrijgaverapport’.

  • Fudura heeft dit vrijgaverapport nodig om de werkzaamheden verder te kunnen uitvoeren. Mail het rapport binnen 8 weken naar info@fudura.nl.

  • Via de website van Stichting Certificatie Asbest, Ascert, vindt u de partijen die u nodig hebt voor de hierboven genoemde werkzaamheden.

    Wanneer de ruimte weer asbest veilig is, komen wij graag weer langs om de geplande werkzaamheden uit te voeren.  De kosten die u hiervoor maakt, zijn voor uw eigen rekening. 

    Heeft u nog vragen?

    Neem gerust contact op met onze Klantenservice via 088 - 857 88 77. De Klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur.