Inzicht in je energieprestaties

Gesloten Distributie Systeem

Als eigenaar van een particulier net, ook wel bekend als Gesloten Distributie Systeem (GDS), is het jouw verantwoordelijkheid om derden toegang te bieden tot hun eigen keuze van energieleverancier. Dit komt met behoorlijk wat administratief werk. Wij nemen die last graag van je schouders.

Wie zich aansluit op een GDS moet diezelfde keuzevrijheid hebben die ze elders ook zouden hebben. Dat betekent echter dat eigenaren van GDS derden toegang moeten geven. Dankzij het derde pakket van Europese wetgeving is er nu een hele lijst met taken waaraan je moet voldoen. Maar geen zorgen, Fudura heeft de middelen en expertise in huis om je hiermee te helpen.

We passen onze diensten aan zodat ze naadloos aansluiten op jouw behoeften en de marktvereisten. Met onze uitgebreide GDS dienstverlening nemen we alle administratieve taken van je over.

Als eigenaar van een GDS hoef je alleen nog maar te zorgen dat:

GDS

Je een aansluitregister bijhoudt

Je EAN-codes vrijgeeft

Je het 'toewijzen van energieverbruiken' regelt

Je het berichtenverkeer voor switchen van energieleveranciers op je GDS instelt

Wij helpen je hierbij als faciliterende netbeheerder voor je GDS, met onder andere:

DGED 2

De aanvraag van je ACM ontheffing

Het beheren van je aansluitingsregister

De allocatie

Validatie en distributie van meterstanden

Facturatie van aansluitingen en nog veel meer

Je komt in aanmerking voor een GDS-ontheffing wanneer?

Als je eigenaar bent van een specifiek industrieel of commercieel gebied of een gebied met gedeelde diensten

Er meerdere partijen op je netwerk aangesloten zijn

Je kunt bewijzen dat je de eigenaar van het netwerk bent

En er geen huishoudelijke aansluitingen aan je net zijn verbonden.

Gesloten Distributie Systeem

Informatie over Fudura Aansluitregister

Wilt je informatie over aansluitingen die aangesloten zijn op een Gesloten Distributie Systeem en geregistreerd staan in ons Fudura AansluitRegister (FAR)?

Ja, dat wil ik

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze producten en diensten? Bekijk de veelgestelde vragen en vind je antwoorden.

Wij zijn meer dan zomaar een meetbedrijf. We zijn een gecertificeerde specialist in het meten van energiestromen en maken dit inzichtelijk zodat je energie én kosten bespaart. Maar we doen nog veel meer. Zo hebben we slimme softwareoplossingen, zoals Mijn Fudura Go en Pro en verzorgen wij jullie energie-infrastructuur van A tot Z. Bijvoorbeeld met transformatoren, meetinstallaties, schakelinstallaties en laadpalen voor elektrisch vervoer. Als marktleider helpen we ruim 25.000 zakelijke klanten in heel Nederland, in het bedrijfsleven en de publieke sector, met betrouwbaar en effectief energiemanagement. Meer weten over ons? Lees het hier.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Wij zijn een meetbedrijf. Als meetbedrijf zijn we gecertificeerd om energiemeters te plaatsen, te beheren en te onderhouden. Daarnaast meet een meetbedrijf het energieverbruik op basis van de wettelijk gestelde meetcode en meetvoorwaarden gas.

De netbeheerder is eigenaar en beheerder van het gas- en elektriciteitsnet. Zij zijn verantwoordelijk voor kabels en leidingen met bijbehorend onderhoud. Een netbeheerder kies je niet zelf. Wie je netbeheerder is, hangt af van de plaats waarin je bedrijf is gevestigd. Wil je weten wie je netbeheerder is? Bekijk het in het EAN-codeboek. 

Een energieleverancier levert elektriciteit en/of gas aan particulieren en bedrijven. De energie kan ingekocht worden bij producenten of door de leverancier zelf geproduceerd worden. Je kiest zelf je energieleverancier.
EAN Codeboek

Stappenplan nieuwe grootverbruik aansluiting

 

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Alle vragen