Energie Monitoring op machineniveau

Energiemonitoring

Door het combineren van de energieverbruiksdata van uw machines met uw productiedata krijgt u inzicht in het energieverbruik per product of productiebatch. Dankzij het Energie Monitoring op machineniveau systeem van Fudura kunt u eenvoudig op machineniveau energie besparen. Alle informatie in overzichtelijk dashboard met realtime data.

Energieverbruik inzichtelijk

Het creëren van inzicht in energieverbruik per product of productiebatch is niet alleen vanuit een duurzaamheidsoogpunt interessant, maar ook vanuit financieel oogpunt. Hierbij is enkel het monitoren van uw energieverbruiksdata onvoldoende. Deze data geeft namelijk geen antwoord op de vraag: ‘waarom verbruikt u deze hoeveelheid energie?’
Om deze reden is het cruciaal om uw energieverbruiksdata te combineren met productiedata. Zo heeft u inzicht wanneer, waarom en hoeveel energie u verbruikt. Dit is mogelijk per batch, per machine en/of per afdeling.

Het Energie Monitoring op machineniveau van Fudura identificeert gebruikspatronen op basis van algoritmes en geeft tevens notificaties weer wanneer er zich afwijkende situaties voordoen. Zo kunt u realtime sturen op procesefficiëntie, energieverbruik en dus ook op kosten!

Wat houdt Energie Monitoring op machineniveau in?

  • Meettechnicus: Komt op locatie voor het ontwerp, plaatsing en onderhoud van de meting.
  • Energiemeter: per machine een meter om het verbruik te meten.
  • Productiedata: een pulse meting om de productie te meten óf een datakoppeling indien de productiedata realtime beschikbaar is.
  • Stuurinformatie: analyse met als uitkomst stuurinformatie in een overzichtelijk dashboard.

Waarom kiezen voor Energie Monitoring op machineniveau?

  • Monitoring: het monitoren van energieverbruik is niet alleen cruciaal in verduurzaming, maar ook financieel aantrekkelijk.
  • Kracht van combinatie: de combinatie van productiedata en energieverbruiksdata in één datastroom.
  • Stuurinformatie: de combinatie met productiedata maakt het mogelijk om te sturen op KPI’s zoals ‘Gemiddeld Energieverbruik per Batch’.
  • Aanvullend inzicht: energieprestaties van verschillende machines vergelijken, inzicht in sluipverbruik en het meten van het effect van energiemaatregelen.
  • Piekanalyse: data vanuit de hoofdmeter en data op machineniveau in één overzicht voor piekanalyses.

 

Omefa: energie besparen op machine- en productieniveau

Vanuit Nieuwkoop spuitgiet Omefa, dankzij 13 machines, jaarlijks 1000 ton kunststof voor haar klanten. Processen verduurzamen en optimaliseren is een belangrijk onderdeel van het dagelijks werk binnen Omefa. Begin 2021 is Omefa samen met Fudura en de Duitse start-up Olmatic een project gestart om inzicht te krijgen in het energieverbruik per kg geproduceerd kunststof, de energie efficiëntie van verschillende machines en het effect van verschillende type materialen op het energieverbruik.

Lees het klantverhaal

De kracht van combinatie: Stuurinformatie in de operatie

Wat als meten niet altijd weten is? Alleen energieverbruik meten zegt onvoldoende over de aard van het verbruik. Bij Fudura geloven we in het combineren van die metingen met productiedata. Dit maakt het stuurinformatie. Met deze combinatie maakt het mogelijk om te sturen op KPI’s zoals het energieverbruik per batch of de ratio energieverbruik/productie van een machine. Hierdoor wordt het effect van de genomen energiemaatregelen inzichtelijk. Ook kunt u de energieprestaties van machines vergelijken en krijgt u inzicht in sluimerverbruik en piekverbruik. Dát is de kracht van Energie Monitoring op machineniveau!

Behoefte om even te sparren?

Heeft u verder nog vragen over Energie Monitoring op machineniveau? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialist Ruud Farjon (06 468 280 60) of per e-mail via ruud.farjon@fudura.nl

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over dit product? Bekijk de veelgestelde vragen en vind uw antwoorden.

Fudura is meer dan een meetbedrijf, wat inhoudt dat ze gecertificeerd specialist is in het meten van energiestromen. Deze maken wij voor u inzichtelijk zodat u energie én kosten bespaart. Wat doet Fudura nog meer? Naast slimme softwareoplossingen zoals Mijn Fudura Go en Pro verzorgen wij de infrastructuur van energie. Denkt u hierbij aan transformatoren, meetinstallaties, schakelinstallaties en laadpalen voor elektrisch vervoer. Als marktleider helpen we ruim 25.000 zakelijke klanten in Nederland, in het bedrijfsleven en de publieke sector, aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement. Wilt u meer weten? Bekijk dan zeker de pagina Wij zijn Fudura.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Een meetbedrijf is gecertificeerd om energiemeters te plaatsen, te beheren en te onderhouden. Daarnaast meet een meetbedrijf het energieverbruik op basis van de wettelijk gestelde meetcode en meetvoorwaarden gas. Fudura behoort tot deze groep. De netbeheerder is eigenaar en beheerder van het gas- en elektriciteitsnet. Zij is verantwoordelijk voor kabels en leidingen met bijbehorend onderhoud ervan. Een netbeheerder kunt u niet kiezen. Wie uw netbeheerder is, hangt af van de plaats waarin uw bedrijf gevestigd is. Wilt u weten wie uw netbeheerder is? Dit kunt u nagaan via het EAN-codeboek. Een energieleverancier levert elektriciteit en/of gas aan particulieren en bedrijven. De energie kan ingekocht worden bij producenten of door de leverancier zelf geproduceerd worden. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen. 

EAN Codeboek

 

Stappenplan nieuwe grootverbruik aansluiting

 

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Alle items