Starten met besparen met maandelijks inzicht in uw gasgebruik

Heeft u ambities om te besparen op uw gasverbruik? Wanneer u een grootverbruik gasaansluiting heeft en het verbruik is minder dan 170.000 m3, dan start u vandaag.

De techniek heeft de afgelopen jaren grote sprongen gemaakt. Zo maken huishoudens enkele jaren gebruik van slimme meters. De overheid wil dat ook bedrijven (grootverbruikers met een zogenaamde G2C-aansluiting) meegaan in deze gunstige ontwikkeling. Dit maakt het automatisch uitlezen van de meter mogelijk. Zo bent u beter op de hoogte van uw verbruik en dus de kosten. Hiervoor kan het nodig zijn dat uw meter aangepast moet worden. Wanneer u dit heeft gecheckt kunt u het verbruik eenvoudig volgen via de inzichtmodule Mijn Fudura Go.

Uitleesbare meter

Via ons checkt u of uw gasmeter geschikt is om maandelijks inzicht te krijgen. Blijkt u meter niet geschikt te zijn, onderneem dan alsnog actie. Door een wetswijziging, waarbij de meetfrequentie van jaarlijks naar maandelijks gaat, moeten alle meters op 1 februari 2020 maandelijks uitleesbaar zijn.

Bent u klant bij ons, dan hoeft u niets te doen. Wij benaderen u met gerichte informatie indien u een aanpassing nodig heeft. Als u na de aanpassing van uw meter ook maandelijks gefactureerd wilt worden op basis van uw werkelijke verbruik, neem dan contact op met uw lokale netbeheerder om de frequentie van ‘jaarlijks’ te wijzigen in ‘maandelijks’. En vanzelfsprekend krijgt u kosteloos inzicht in uw verbruik met Mijn Fudura Go.

Wilt meer details over de wetswijziging?

Lees meer

Behoefte om even te sparren?

Heeft u een vraag? Dan staat één van onze collega’s u graag te woord.

Neem contact op

Medewerker Klantenservice 2