GripOpGas

Uw gasverbruik verminderen door verbruikspatronen en oorzaken in kaart te brengen. Dit kan met de Fudura GripOpGas analysemodule. Geavanceerde algoritmes leveren inzicht in vermijdbaar gasverbruik zonder tijdrovend handmatig werk.

Onnodig gasverbruik voorkomen

Voor bedrijven in de maak- en procesindustrie is het gebruik van gas in hoge temperatuur processen noodzakelijk. Vanuit financieel- en duurzaamheidsperspectief is het een prioritiet om dit verbruik te minimaliseren.

Het verkrijgen van inzicht in besparingsmogelijkheden is echter complex en kost veel tijd omdat het gasverbruik samenhangt met meerdere proces- en omgevingsvariabelen.

De Fudura GripOpGas analysemodule combineert data uit verschillende bronnen en vindt hierin geautomatiseerd patronen die duiden op ongewenst verbruik. De informatie uit de analyse wordt weergeven in een dashboard dat operators ondersteunt om de aansturing van de installatie continu te verbeteren.

Waarom kiezen voor de GripOpGas analysemodule

Data gedreven verbetering: van sturen op buikgevoel en ervaring naar optimalisatie met behulp van data

Tijdsbesparing: grote hoeveelheden data worden geautomatiseerd verwerkt

Van ad hoc naar real time: relevante inzichten zijn continu en direct beschikbaar voor de operatie

Brede inzetbaarheid: de achterliggende intelligentie en software is generiek en kan met beperkte ontwikkeling worden toegepast op verschillende productieprocessen

Geen investering vooraf: model met maandelijks abonnement zodat de kosten gelijk lopen met de waarde in de vorm van besparing op het gasverbruik

Betrouwbare ondersteuning: door de combinatie van de meettechnici van Fudura en de data scientists van Seita

Wat houdt de GripOpGas analysemodule in

Data-integratie met gas-, elektriciteits- en tussenmeters van Fudura

Data-integratie met overige meters (via API, FTP of e-mail)

Inzicht per bedrijfsmiddel (bijvoorbeeld per verbrandingslijn)

Tot 5 relevante variabelen (bijv. tussenmeters) per asset meegenomen in de analyse

Configuratie van de analyse aan de hand van operatiehandleiding en datahistorie

Focus op momenten van gasverbruik: overzicht, alerting, classificatie in nodig/onnodig, data deep dive, vergelijkbare situaties en feedback form

Rapportage over verbruiksmomenten en veranderende trends

Continue verbetering van de classificatie door operator feedback

Real-time advies

Welke patronen zitten in uw data?

De Fudura GripOpGas analysemodule herkent patronen binnen de meest relevante variabelen. Hierdoor worden momenten van gasverbruik onderscheidbaar, bespreekbaar en uiteindelijk vermijdbaar.

Slibverwerking Noord-Brabant: gasverbruik verminderen dankzij meetdata

Jaarlijks verwerkt Slibverwerking Noord-Brabant, voor acht waterschappen, meer dan 400.000 ton aan zuiveringsslib, een restproduct dat overblijft na het zuiveren van afvalwater. Dit proces kost energie maar levert tegelijkertijd ook energie op. De basis van het optimaliseren van deze processen begint bij inzicht in data. Hiervoor maakt Slibverwerking Noord-Brabant graag gebruik van de expertise van Fudura en haar partner Seita.

Ons ultieme doel is een circulaire huishouding, we zijn er nog niet maar hier werken we wel naar toe"
Lees het klantverhaal

Meer weten?

Heeft u interesse in een 30 minuten demo of wilt u meer weten over de Fudura GripOpGas analysemodule? Neem vrijblijvend contact op met Steven Barten via: 06 148 066 16, of klik op de button voor het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over dit product? Bekijk de veelgestelde vragen en vind uw antwoorden.

De hoeveelheid gas wat u kunt besparen is afhankelijk per bedrijfsproces en installatie. Onze klanten besparen gemiddeld 5 tot 20%.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Jazeker. Naast het besparen van gas zien wij bij onze klanten dat men ook:

  1. De efficiëntie van het proces verhoogd wordt. Het gasverbruik maskeert soms problemen in de operatie
  2. Dankzij het data inzicht krijgt de operatie ook meer inzicht hoe hun werkwijze invloed heeft op het gasverbruik
  3. Rapportage over de oorzaken van het gasverbruik en de verbeteringen die worden doorgevoerd naar aanleiding van de inzichten kunnen worden gebruikt voor de Informatieplicht energie
Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Nee. De achterliggende de software is dusdanig ontwikkelend dat het toepasbaar is op alle productieprocessen waar gas gebruikt of geproduceerd wordt. De meeste voordelen kunnen worden behaald in processen waarbij operators voor het optimale rendement van de installatie rekening moeten houden met meerdere proces- en/of omgevingsfactoren. Denk hierbij aan: afvalenergiecentrales, slibverwerking, recycling en installaties voor de productie van groen gas

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?