Energieopslag

Slim omgaan met energie

Met een batterij is het mogelijk om eigen opgewekte energie op te slaan en pieken in uw verbruik of opwek op te vangen. Met als resultaat dat uw bedrijf minder afhankelijk is van het net én u een aanzienlijk lagere energierekening krijgt.

Het energienetwerk wordt duurzamer en meer gedecentraliseerd. Oplossingen voor energieopslag worden noodzakelijk voor een functionerend en duurzaam elektriciteitsnetwerk. Bijvoorbeeld om de productie en consumptie van energie op elkaar af te stemmen en om de toename van het aantal elektrische voertuigen te faciliteren. Maar welke batterij is voor uw bedrijf de meest optimale variant? Fudura kijkt graag met u naar een efficiënte en duurzame opslagmogelijkheid.

Opslag is interessant wanneer:  

  • U zelf energie opwekt, maar de netbeheerder u niet (tijdig) kan aansluiten op het net
  • U een verzwaring van uw aansluiting overweegt en daarmee met hoge kosten te maken krijgt
  • U uw eigen opgewekte duurzame energie op een later tijdstip zelf wilt gebruiken.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over dit product? Bekijk de veelgestelde vragen en vind uw antwoorden. 

Fudura is meer dan een meetbedrijf, wat inhoudt dat ze gecertificeerd specialist is in het meten van energiestromen. Deze maken wij voor u inzichtelijk zodat u energie én kosten bespaart. Wat doet Fudura nog meer? Naast slimme softwareoplossingen zoals Mijn Fudura Go en Pro verzorgen wij de infrastructuur van energie. Denkt u hierbij aan transformatoren, meetinstallaties, schakelinstallaties en laadpalen voor elektrisch vervoer. Als marktleider helpen we ruim 25.000 zakelijke klanten in Nederland, in het bedrijfsleven en de publieke sector, aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement. Wilt u meer weten? Bekijk dan zeker de pagina Wij zijn Fudura.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Een meetbedrijf is gecertificeerd om energiemeters te plaatsen, te beheren en te onderhouden. Daarnaast meet een meetbedrijf het energieverbruik op basis van de wettelijk gestelde meetcode en meetvoorwaarden gas. Fudura behoort tot deze groep. De netbeheerder is eigenaar en beheerder van het gas- en elektriciteitsnet. Zij is verantwoordelijk voor kabels en leidingen met bijbehorend onderhoud ervan. Een netbeheerder kunt u niet kiezen. Wie uw netbeheerder is, hangt af van de plaats waarin uw bedrijf gevestigd is. Wilt u weten wie uw netbeheerder is? Dit kunt u nagaan via het EAN-codeboek. Een energieleverancier levert elektriciteit en/of gas aan particulieren en bedrijven. De energie kan ingekocht worden bij producenten of door de leverancier zelf geproduceerd worden. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen. 

EAN Codeboek

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Slim laden begint hier

Heeft u een bedrijfspand, een kantoor of winkel met meer dan 10 parkeerplaatsen? 

Lees meer