AanZET-subsidie trucks uitgesteld tot 26 maart 2024

Nieuws | 10-1-2024

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt de openstelling van de Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) en de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) uit. Waarom? Omdat de begrotingsbehandeling, door de val van het kabinet en de Tweede Kamer verkiezingen van 2023, is uitgesteld. Ondernemers en non-profitinstellingen kunnen wel alvast dinsdag 26 maart 2024 noteren in hun agenda. Uit de Staatscourant blijkt namelijk dat de AanZET-subsidiepot voor 2024 dan opengaat.

AanZET-subsidie aanvragen

Om precies te zijn kun je de AanZET-subsidie vanaf 09:00 uur (CET) aanvragen op dinsdag 26 maart 2024. De aanvraagperiode eindigt op vrijdag 24 mei 2024 om 12:00 (CEST). Houd er rekening mee dat je per dag één aanvraag kunt indienen. De subsidiepot bevat 45 miljoen euro met de kanttekening dat het totale budget pas definitief is als de Eerste en Tweede Kamer ermee akkoord zijn. Op deze pagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kun je straks de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET) aanvragen.

SEBA-subsidie ook uitgesteld

De voortzetting van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) voor 2024 is onlangs in de Staatscourant gepubliceerd, maar nog zonder datum van opening. Pas als de Eerste en Tweede Kamer met de begroting akkoord zijn, opent de SEBA. De Tweede Kamer bespreekt de begroting op 22 januari 2024. Het is nog onbekend wanneer de Eerste Kamer dit bespreekt. De SEBA opent hierdoor waarschijnlijk niet voor eind maart 2024.

Op weg naar elektrisch vervoer 

Voor elektrisch rijden is elektrisch laden nodig. Wij zijn je partner in deze overgang naar duurzame mobiliteit. Met zakelijke laadpalen (om te leasen of kopen) en alle diensten die daarbij horen. Of jullie elektrische trucks of bedrijfsvoertuigen nou kort of iets langer stilstaan, we hebben altijd een passende laadoplossing. Ook bij technische uitdagingen, zoals beperkte netcapaciteit of de integratie van zonnepanelen en batterijopslag.

Meer weten?