Fudura veiling voor Stichting Vrienden van Bambanani groot succes

Nieuws | 9-12-2020

Op dinsdag 8 december heeft Fudura een veiling voor Stichting Vrienden van Bambanani georganiseerd. Medewerkers, klanten en leveranciers van Fudura hebben meer dan 100 producten of diensten aangeboden die allemaal onder de hamer zijn gegaan.

Tijdens de veiling is er in totaal € 2.675,65 opgehaald. Fudura heeft dit bedrag aangevuld tot maar liefst € 7.000,-. Met dit bedrag kan Stichting Vrienden van Bambanani extra steun bieden aan de Bambanani scholen, de leraren en de kinderen in deze moeilijke tijd. Wegens Covid-19 zijn de scholen namelijk gesloten. Hierdoor ontvangen de kinderen niet de voedzame maaltijden die ze normaliter op school nuttigen. Ook kunnen de ouders niet werken omdat de kinderen thuis zijn en ontvangen de leraren en leraressen geen salaris meer aangezien ze geen les kunnen geven. Om deze reden heeft Stichting Vrienden van Bambanani een noodfonds opgericht. Hierdoor kan er extra hulp geboden worden aan de ouders, kinderen en leraren.

“Ontzettend bedankt voor jullie inzet en bijdrage aan dit geweldige initiatief. Normaal gesproken ontvangen wij twee keer per jaar Fudura medewerkers die zonnepanelen installaties aanleggen op onze Bambanani scholen. Onze scholen worden hierdoor zelfredzaam. Wegens Covid-19 zijn deze reizen uiteraard niet mogelijk. Geweldig dat Fudura met dit alternatief komt. Met deze donatie kunnen wij wederom mooie dingen realiseren”, stelt Ed Rakhorst, Project- en investeringsmanager van Stichting Vrienden van Bambanani.

Fudura wil graag iedereen bedanken die een bijdrage aan deze veiling heeft geleverd. In het bijzonder: Batach, Beekse Bergen, Beeldprikkels, Brabant Water, Coffee Fresh, Committ3d, Fervino, Home of the Happy plant, Marc Schrijft en Multicopy.

Over Stichting Vrienden van Bambanani

Fudura verbindt zich aan Stichting Vrienden van Bambanani in Zuid-Afrika om de jongste generatie van Zuid-Afrika een betere toekomst te geven. De stichting heeft inmiddels 84 scholen opgezet waar 4.200 kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar een veilig onderkomen hebben en goede verzorging krijgen. Het streven? Om iedere school zo snel mogelijk zelfredzaam te maken, ook op het gebied van duurzaamheid.