Samen bouwen aan de energie-infrastructuur van morgen

Specialist in energie-infrastructuur Fudura gelooft in een toekomst waarin we efficiënt én eerlijk met onze energie omgaan. “Om dit mogelijk te maken, ontwikkelen en leveren onze professionals slimme en flexibele producten, die onze energiestromen inzichtelijk en bestuurbaar maken”, vertelt Martijn Aipassa, Projectleider bij Fudura. “Als marktleider helpen we dagelijks ruim 25.000 grootzakelijke klanten (> 10kV) aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement, met accurate meetdiensten, de juiste hardware, intelligent databeheer, efficiënte energie opslag en advies op maat. Daarbij verhuren wij een keur aan bedrijfsmiddelen, waaronder transformatoren, verdelers, meetinstallaties, schakelinstallaties en laadpalen voor elektrisch vervoer.”

“Samen met onze klanten bouwen we aan de energie-infrastructuur van vandaag én morgen”, vertelt Aipassa. “Voortgekomen uit netbeheerder Enexis beschikken wij over enorme poule (huur)producten, diensten en kennis, waarmee we iedere klantvraag kunnen invullen. Snel en accuraat, waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid te allen tijde voorop staan.”

Samen met onze klanten bouwen we aan de energie-infrastructuur van vandaag én morgen"

Turnkey project

Hoewel Fudura naar wens ook deelprojecten realiseert, is dit project turnkey aangenomen, vertelt Aipassa. “Naast de levering van de hoofdvoeding hebben wij alle transformatoren geplaatst en aangesloten, zowel primair als secundair. Daarbij hebben wij de inlussing in de bestaande infrastructuur van de TU Eindhoven verzorgd, inclusief de civiele werkzaamheden.”

Op dit moment zijn alle montagewerkzaamheden tot aan de aansluitingen gereed, vertelt hij. “Zodra Unica de koppelingen vanaf de transformatoren naar hun hoofdverdelers heeft gerealiseerd, sluiten wij onze installatie aan op het elektriciteitsnet, gevolgd door de inbedrijfstelling. Naar verwachting leveren begin maart onze werkzaamheden op.” 

Kort voor de oplevering kijkt Aipassa terug op een mooie project, waarin de kennis en expertise van Fudura optimaal is benut. De komende jaren blijft het bedrijf als gedelegeerd installatieverantwoordelijke (IV’er) verantwoordelijk voor het goed functioneren van de energievoorziening van ‘de nieuwe eyecatcher van het TU/e-terrein’.

De klantcase is ook gepubliceerd in het vaktijdschrift Installatie&Bouw (Tekst: Lieke van Zuilekom | Beeld: Fudura). Wilt u ook samen met Fudura bouwen aan de energie-infrastructuur van morgen? Neem dan contact op via 088 - 238 38 38 of via ons contactformulier.