Wijziging Meetcode gas: meer metingen van uw G2C-aansluiting

Nieuws | 6-3-2017

Heeft u een grootverbruik gasaansluiting en verbruikt u minder dan 170.000 m3? Dan is het goed om even verder te lezen. Een wijziging in de Meetcode gas brengt namelijk verandering in de manier waarop wij uw meterstanden uitlezen. En vooral in hoe vaak wij deze uitlezen. Het gaat hierbij om een zogeheten G2C-aansluiting. Dit heeft u samen met een regionale netbeheerder afgesproken. De standen van deze meter worden jaarlijks handmatig opgenomen. Door een wijziging in de Meetcode gaat deze meetfrequentie omhoog: wij meten uw gasverbruik straks maandelijks. Dat heeft een aantal mooie voordelen.

Ook voor grootverbruikers. Voor u dus

De techniek heeft de afgelopen jaren grote sprongen gemaakt. Zo maken huishoudens al enkele jaren gebruik van slimme meters. De overheid wil nu dat ook bedrijven (grootverbruikers met G2C-aansluiting) meegaan in deze gunstige ontwikkeling. Dit maakt het namelijk mogelijk om vaker te meten. Zo bent u beter op de hoogte van het verbruik en dus de kosten.

De wetswijzigingen waarbij de meetfrequentie van jaarlijks naar maandelijks gaat geldt voor nieuwe aansluitingen per 1 februari 2017. Voor bestaande aansluitingen geldt dat deze op 1 februari 2020 maandelijks af- of uitleesbaar moeten zijn. Tot die tijd geldt hiervoor een overgangsperiode.

Deze overgangsperiode gebruiken wij om u, als klant van Fudura, soepel te laten overgaan naar de nieuwe meetfrequentie. Daar hoeft u vooralsnog niets voor te doen. Wij informeren u te zijner tijd over de beste oplossing voor u en de G2C aansluiting in uw bedrijf. Bent u nog geen klant van Fudura neemt u dan contact op met onze Klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.

De voordelen van maandelijks meten

Meten is weten. Een hogere meetfrequentie geeft u meer inzicht in uw energieverbruik. Daarmee kunt u beter sturen en bijsturen wanneer dit nodig blijkt. Dit inzicht kan Fudura u geven via het gratis klantportaal Mijn Fudura.