Veelgestelde vragen laadpalen

Laadpaal Prik&Go

Hoe duurzaam is het Prik&Go laadnetwerk?

Bij Prik&Go streven we ernaar om auto’s in 2025 voor 100% met groene stroom te laden. De stroom die in de auto’s geladen wordt is afhankelijk van het energiecontract en de duurzame opwek van de bedrijven die een Prik&Go laadpaal op hun terrein plaatsen. Fudura adviseert ondernemers daarom aan om hun Prik&GO met groene stroom te laten laden. Dit kan je als ondernemer doen door een energiecontract af te sluiten met een groene energieleverancier. Je kunt als ondernemer natuurlijk ook zelf je energie duurzaam gaan opwekken!

De laadpalen zijn geschikt om slim te laden. Wat is slim laden?

Er komt steeds meer duurzame stroom uit zon en wind. Die groei gaat hard dat we straks op bepaalde momenten zelfs meer aanbod van stroom hebben dan er vraag is. Om die overvloed ten volle te benutten zullen we dus stroom op moeten slaan en op het beste moment gaan gebruiken. Hoe? Dat kan het beste door de snel groeiende vloot van elektrische auto’s slim op te laden. Met moderne en slimme technieken zorgen we ervoor dat de elektrische auto op het juiste moment geladen wordt: bijvoorbeeld midden in de nacht als het hard waait en er verder weinig vraag naar stroom is. Of in de middag als de kracht van de zon het grootst is. 

Kan ik mijn huurkosten terugverdienen?

Dit is mogelijk. Een Open Prik & Go kost € 2,25  per dag. Je ontvangt voor gasten €0,20 per kWh. Stel dat jouw energiekosten €0,10 per kWh zijn, dan maak je €0,10 per kWh winst op jouw Prik & Go plek. Dit betekent dat je 22,5 kWh per dag aan laadtransacties nodig hebt om je huurkosten terug te verdienen. Dat zijn ongeveer 2 bezoekers per dag!

Hoe werkt de verrekening van de laadtransacties?

De opbrengsten van de laadtransacties van gasten á €0,20 per kWh ontvang je per kwartaal van onze partner GreenFlux.

Hoeveel kost het om te laden bij een Prik&Go laadpaal?

Kies je een Prik&Go Basis? Dan laden jij, je medewerkers en bezoekers voor €0,00 per kWh. De energiekosten voor het laden betaal je als ondernemer via je maandelijkse energierekening.

Kies je een Prik&Go Open? Dan laden jij en je medewerkers voor €0,00 per kWh. Je bezoekers betalen daar in tegen een publiek tarief: €0,50 starttarief en  €0,29 per kWh. Als ondernemer ontvang je hiervan €0,20 per kWh. 


Ontvang ik laadpassen bij de Prik&Go laadpaal?

Per laadstation ontvang je standaard 2 laadpassen van GreenFlux. Deze zijn te gebruiken door je eigen medewerkers en/of je bezoekers. Deze laadpassen zijn te gebruiken door heel Nederland.

Ik heb een elektrische auto maar geen Prik&Go laadpaal, kan ik laden bij een Prik&Go laadpaal?

Met alle gangbare laadpassen kan geladen worden bij een Prik&Go laadpaal. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een laadpas, dan kun je een laadpas aanvragen bij onze partner GreenFlux. 

Betaal ik de huur per dag?

Nee, je betaalt de huur niet per dag maar per maand wanneer je betaalt via automatische incasso. Wij rekenen het dagtarief om naar de totale jaarkosten (365 dagen) en dit bedrag delen wij door 12 maanden zodat je iedere maand hetzelfde huurbedrag betaalt. Ook in een schrikkeljaar blijft dit bedrag gelijk. Bij de Basis Prik&Go betaal je per maand €76,04 en bij een Open Prik&Go €68,44.  

Met wie sluit ik het huurcontract voor Prik&Go af?

Je sluit een huurcontract af met Fudura. Fudura meet en maakt energiestromen inzichtelijk en bestuurbaar, daarbij verhuurt Fudura bedrijfsmiddelen. Als marktleider helpen we ruim 25.000 zakelijke klanten in Nederland, in het bedrijfsleven en de publieke sector, aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement. Fudura werkt samen met haar partners GreenFlux en Alfen-ICU voor Prik&Go.

Wat betekent het als mijn laadpaal vindbaar is voor alle e-rijders?

Om zo veel mogelijk e-rijders naar jouw Prik&Go te krijgen, kan je jouw laadstation toevoegen aan de landelijke database van openbare laadpalen. Hierdoor zal jouw Prik&Go voor alle e-rijders te vinden zijn via platformen als www.oplaadpunten.nl

Komt mijn locatie in aanmerking voor een Open Prik&Go?

Voor de Open Prik&Go is het vereist dat jouw laadstation 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk is voor alle e-rijders. 

Betaal ik alleen de huur van 2,25 of 2,50 of zijn er bijkomende kosten?

In principe betaal je alleen de huurprijs van € 2,25 of € 2,50 per dag. In de huur zit het laadpunt, de installatie t.w.v. €1.000,-, het beheer en onderhoud, de inzichten van de laadgegevens en storingsdienst. Echter, afhankelijk van uw locatie en de wensen van de plek van de laadpaal kan de installatie hoger uitvallen dan deze € 1.000,-. Of dit voor uw locatie geldt wordt duidelijk tijdens de schouw waarna het bedrag op een offerte staat die u ondertekent waarna wij overgaan tot installatie. 

Hoe lang duurt het laden bij een Prik&Go laadpaal?

Een Prik&Go laadpaal is standaard 2 x 11 kW, maar is ook tegen een meerprijs in een 2 x 22 kW versie verkrijgbaar. De laadtijd is afhankelijk van hoe leeg de accu is en hoe snel jouw auto kan laden. Gemiddeld ben je aan een Prik&Go laadpaal een uur of 2 - 3 kwijt om op te laden. Sommige auto’s kunnen dit sneller. Controleer daarvoor het instructieboekje van je auto. Heb jij meerdere Prik&Go laadpalen? Dan kan het zijn dat op drukke momenten het laden korte tijd wat langzamer gaat dan gewend. Zo denken we graag mee zodat jij slim kunt laden want hiermee voorkomen wij voor jou als ondernemer hoge netwerkkosten bij een groeiend elektrisch wagenpark.