Hoe wilt u off-grid gaan? Of neutraal gaan?

Is energieneutraliteit of off-grid uw ambitie?

Het elektriciteitsverbruik gaat de komende jaren sterk stijgen. Onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet is dan wellicht uw ambitie. Autarkische energiesystemen, of wel off-grid systemen, zijn systemen die voor hun energievoorziening niet afhankelijk zijn van een verbinding met het lichtnet.

Efficiënter energie benutten

Helemaal off-grid kan Fudura nog niet voor u realiseren. Wel helpen we u met het efficiënter benutten van uw energie. Energie die u zelf opwekt of energie die voor u beschikbaar is gesteld door uw netbeheerder. Op weg naar uw duurzame ambitie helpen we u naar energieneutraal. Door het realiseren van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer met smart charging, gevalideerde metingen van de opwek van energie door zonnepanelen of warmte - en koude opslag of opslag van energie in een batterij. Daarmee kunt u het verzwaren van uw aansluiting voorkomen of u kun te ervoor zorgen dat elektrische auto's worden opgeladen als de zon niet schijnt.

Netonafhankelijk

Netonafhankelijkheid in de huidige tijd gaat eerder over puur gebruik van duurzame opwekking, door middel van de zon en/of door wind. Zon en wind is bijna overal beschikbaar, maar het aanbod is sterk wisselend. En dat is de grote uitdaging. In een off-grid systeem is opslag van energie een noodzakelijk onderdeel. Want hoe houdt u toegang tot energie zonder zon of wind?

Behoefte om even te sparren?

Heeft u een vraag? Dan staat één van onze collega’s u graag te woord.

Neem contact op

Medewerker Klantenservice 2