Verduurzamen

Wetswijziging informatieplicht

De eisen van de Wet milieubeheer hebben gevolgen voor meer dan 100.000 bedrijven, waaronder misschien ook jouw bedrijf. Sinds 1 juli 2019 geldt er ook een informatieplicht met betrekking tot energiebesparing. Dit betekent dat je voor deze datum moest rapporteren welke energiebesparende maatregelen je hebt geïmplementeerd volgens de Wet milieubeheer-regeling.

Hoe kan Fudura helpen

Als jouw bedrijf of instelling jaarlijks 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (of equivalent) verbruikt, ben je volgens het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die een terugverdientijd van 5 jaar of minder hebben.

Valt jouw bedrijf onder deze regelgeving en heb je hulp nodig bij het rapporteren aan het RVO? We staan voor je klaar. Bepaalde takken van industrie kunnen gebruikmaken van een Energieregistratie- en Bewakingssysteem (EBS) als geaccepteerde maatregel. Onze diensten, Mijn Fudura Go en Mijn Fudura Pro, zijn erkende Energie Registratie- en Bewakingssystemen.

Als Fudura klant kun je geheel kosteloos gebruikmaken van het online portaal Mijn Fudura Go. Vanaf 1 juli 2019 ben je verplicht om energiebesparende maatregelen die je hebt uitgevoerd te rapporteren in het eLoket van RVO.

Bron: RVO

Als je nog niet hebt gerapporteerd, controleer dan of je een informatieplicht hebt en rapporteer alsnog. Zorg ervoor dat je eHerkenning up-to-date is, omdat het betrouwbaarheidsniveau is verhoogd per 1 juli 2021.

Niet zeker of je een informatie- en energiebesparingsverplichting hebt? Het interactieve stappenplan van RVO zal je vast en zeker helpen.

Ga naar stappenplan

Energieprestaties van je kantoor verbeteren

We kunnen je ook assisteren bij het verbeteren van de energieprestaties van je kantoor. Verbetering begint met inzicht in je verbruik. Met dit inzicht kun je monitoren of de verbeteringen in je gebouw - zoals isolatie, zonnepanelen of LED verlichting - ook echt leiden tot energiebesparing. Feedback op het gedrag van gebruikers kan ook helpen bij energiebesparing.

Toe aan een gesprek?

Als je vragen hebt, staat één van onze collega's klaar om je te helpen.

Neem contact op

 

Mdw headset bureau