Wetswijziging informatieplicht

Voor ruim 100.000 bedrijven is energie besparen verplicht volgens de Wet milieubeheer. Ook voor uw bedrijf? Per 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat u uiterlijk per die datum Wet milieubeheer-inrichting moest rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd.

Wat kan Fudura voor u betekenen

Verbruikt uw bedrijf of instelling (Wet milieubeheer-inrichting) per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (gelijkwaardig)? Dan bent u op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht. Valt uw bedrijf onder deze regelgeving en kunt u wel wat hulp gebruiken met het rapporteren aan het RVO? Wij helpen u graag.

Voor een aantal branches geldt een Energieregistratie- en Bewakingssysteem (EBS) als Erkende Maatregel. Zowel Mijn Fudura Go als Mijn Fudura Pro zijn erkende Energieregistratie- en Bewakingssystemen. Als klant van Fudura kunt u geheel kosteloos met het online portal Mijn Fudura Go zelf aanmaken en beheren.

Per 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat u uiterlijk 1 juli 2019 per Wet milieubeheer-inrichting moest rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd. Dat doet u in eLoket van RVO. Nog niet gerapporteerd? Controleer of u een informatieplicht heeft en rapporteer alsnog.

U logt in met eHerkenning. Let op: betrouwbaarheidsniveau eHerkenning is per 1 juli 2021 verhoogd. Om in te loggen voor de informatieplicht energiebesparing heeft u vanaf 1 juli 2021 minimaal eHerkenning niveau 2+ met machtiging RVO-diensten niveau eH 2+ nodig.

Bepaal of u een informatie- en energiebesparingsplicht hebt

Met het interactieve stappenplan (van RVO) ziet u snel of u onder de informatieplicht energiebesparing valt en hoe u de energiebesparende maatregelen moet rapporteren.

Ga naar stappenplan

Bron: RVO

Fudura Icon Kantoorpand

We helpen met

Energieprestaties van uw kantoor verbeteren

Verbeteren begint met inzicht in uw verbruik. Met dit inzicht kunt u monitoren of de verbeteringen in uw gebouw - zoals isolatie, zonnepanelen of LED verlichting - ook daadwerkelijk leiden tot energiebesparing. Niet alleen verbeteringen in uw gebouw, maar ook directe feedback op het gedrag van de gebruikers helpen bij energiebesparing.

Fudura Icon Go

We helpen met

Meer informatie

Wilt u meer lezen over onze oplossingen voor u als huurder of eigenaar van een kantoor?

Mijn Fudura GO

Mijn Fudura PRO

Behoefte om even te sparren?

Heeft u een vraag? Dan staat één van onze collega’s u graag te woord.

Neem contact op

Contactpagina