Samenwerken aan uw duurzame doelen en plichten

Voor ruim 100.000 bedrijven is energie besparen verplicht volgens de Wet milieubeheer. Ook voor uw bedrijf? Dan moet u aan de overheid melden wat u doet om energie te besparen, uiterlijk 1 juli 2019. Dat is de informatieplicht energiebesparing.

Méér dan een energiebeheersysteem

Duurzame ambities, als ondernemer heeft u ze ongetwijfeld. Duurzame verplichtingen, dié heeft u ook. De overheid verwacht dat u duurzaam denkt én doet. En dat u dit bovendien aantoont met een verplicht energiebeheersysteem. Ingewikkeld en kostbaar? Niet dankzij de slimme samenwerking tussen Fudura en Sustainable Buildings. U weet het, grote ambities vragen om doeltreffende maatregelen. De overheid weet het ook. Om de doelen uit het Energieakkoord te behalen, komt zij met een pakket aan erkende maatregelen. Zoals een verplicht energiebeheersysteem (EBS) voor utiliteitsgebouwen. De informatieplicht energiebesparing geldt voor uw bedrijf bij een jaarlijks verbruik van minimaal 50.000 kWh stroom en/ of 25.000 m3 gas. Fudura en Sustainable Buildings zetten die verplichting samen om in inzicht, kansen én besparingen. Voor u en uw onderneming.

 

Inzicht en overzicht

Data plus slimme software is inzicht. En dat betekent meer energiebewustzijn én besparen. Het is precies wat de data van Fudura en het innovatieve EBS van Sustainable Buildings samen voor u doen. “Onze online software oplossing maakt de data die Fudura verzamelt volledig en realtime inzichtelijk, in een helder dashboard en in eenvoudig te exporteren overzichten”, vertelt Faris Nizamic, CEO Sustainable Buildings.  

“Onze oplossing biedt op elk moment de inzichten en overzichten die de overheid tegenwoordig van bedrijven verlangt”, vult Nizamic aan. “Met één druk op de knop kunt u laten zien wat u heeft gedaan en doet om zo weinig mogelijk energie te verspillen en daarmee te voldoen aan de duurzaamheidsnormen en -eisen. Daarnaast biedt het natuurlijk alle inzichten om zelf actief aan de slag te gaan met uw eigen duurzame doelen. Iedere organisatie wil immers besparen op energiekosten.”

Samenwerken Aan Duurzame Doelen Plichten 03

Actuele data, realtime bijsturen

Waar veel energiebeheersystemen inzicht geven in energieprestaties uit het verleden, onderscheidt Sustainable Buildings zich met realtime informatie. Dat betekent dat verspillende energieprestaties en inefficiënt energiegedrag direct gesignaleerd worden. “De energieverantwoordelijke binnen de organisatie kan meteen sturen, bijsturen én energiekosten in de hand houden”, legt Nizamic uit. “Vanaf elke willekeurige locatie en op ieder moment kunnen apparaten op een energiebesparende modus worden gezet of worden uitgeschakeld. Volledige controle over uw energieverbruik en -prestaties dus.” Eenvoudig voldoen aan uw EBS verplichting.

De meetdiensten van Fudura en de daarmee verzamelde data sluiten naadloos aan op de energiemanagementoplossing van Sustainable Buildings. “Fudura voorziet inmiddels zo’n 25.000 bedrijven van meetdiensten en -installaties”, vertelt Nizamic. “Omdat zoveel bedrijven klant zijn, is in veel gebouwen de nodige hardware al aanwezig. Daarmee is er verder weinig nodig om met onze oplossing aan de slag te gaan. Ook zijn grote aanpassingen aan het gebouw niet nodig. Voldoen aan de EBS-verplichting die de overheid stelt, is met onze samenwerking dus ineens een eenvoudige en snelle stap.”

Behoefte om even te sparren?

Heeft u een vraag? Dan staat één van onze collega’s u graag te woord.

Neem contact op

Contactpagina

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.