Onze medewerkers aan het woord

Lise Lotte Vermeulen

Ruim 300 medewerkers kunnen vertellen hoe het is om bij Fudura te werken. Lees hier de ervaring van Lise Lotte Vermeulen, onze Marketeer en ontdek hoe energiek werken voor Fudura kan zijn.

Werken bij Fudura geeft mij energie, want ik heb veel afwisseling in mijn werkzaamheden. Als Marketeer ben ik verantwoordelijk voor onder andere pr- en marketingcampagnes, het opzetten en uitvoeren van klantonderzoek, vormgeven van de ‘corporate identity’ en onderhouden van contacten met diverse relaties. Tijdens een werkdag ben ik bezig met al deze onderwerpen. Zo kan ik om 10.00 uur met klanten in gesprek zijn en om 11.30 uur de stem van de klant vertegenwoordigen binnen een intern verbeterproject.

Ik houd me het liefste bezig met campagnes die toegevoegde waarde leveren voor de klant. Bijvoorbeeld rondom de lancering van een nieuw systeem, dat de klant helpt om nieuwe inzichten te geven in hun (energie)verbruiken. Ook vind ik het leuk om te beschrijven hoe Fudura’s producten en diensten de klant een oplossing hebben geboden. Dit klantverhaal stel ik altijd samen op met een projectleider en de klant zelf.

Feedback van de klant geeft nieuw inzicht

Op dit moment ben ik, samen met collega's, bezig met een nieuwe inzichtmodule voor klanten. In deze module kan de klant onder andere haar meetdata inzien. We maken er een gebruiksvriendelijker tool van. De module wordt nu getest door diverse klanten zodat het uiteindelijk optimaal werkt voor alle klanten.

Trots als een pauw

Een project waar ik erg trots op ben is een recent georganiseerde reeks webinars. Alle webinars zijn live gehouden voor (potentiële) klanten. De coronacrisis heeft ons extra creatief gemaakt. Samen met mijn collega’s hebben we dit tot een succes gemaakt! Ik haal dan ook veel energie uit de collega’s om mij heen. Het zijn heel leuke collega’s die altijd klaar staan om even mee te kijken en te helpen. Er hangt een fijne werksfeer binnen de organisatie.

Van presteren naar excelleren

Wat Fudura een prettige organisatie maakt om voor te werken, is dat je genoeg handvatten aangereikt krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen. Er is altijd wel een mogelijkheid om door te groeien als je daar behoefte aan hebt. Leren doen we niet alleen in opleidingen, maar ook van elkaar. Zelfs door het ontvangen van positieve feedback van de klant, blijf ik gemotiveerd om het beste uit mijzelf te halen. Dat omschrijven we bij Fudura als excelleren, gaan voor dat stapje extra.