Onze medewerkers aan het woord

Jorrit de Groot

Ruim 300 medewerkers kunnen vertellen hoe het is om bij Fudura te werken. Lees hier de ervaring van Jorrit de Groot over het traineeship.

Tijdens mijn studie Elektrotechniek, merkte ik dat ik geen pure techneut was en wist ik niet exact wat voor baan bij mij zou passen. Daarom ben ik tijdens mijn studie carrièrebeurzen gaan bezoeken. Mijn aandacht werd getrokken door een 100% elektrische auto van Enexis. Zodoende kwam ik in gesprek met een recruiter.

Hij vertelde mij over het trainee programma. Het sprak mij erg aan: ik kreeg de mogelijkheid om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en kon het bedrijf leren kennen door verschillende projecten uit te voeren. In augustus 2010 ben ik begonnen met het trainee programma. De andere trainee van mijn lichting heb ik leren kennen tijdens een week in de Belgische Ardennen.

Mijn eerste project betrof het opzetten van een kwaliteitshandboek voor de afdeling Enginering en Aanleg. Ik moest een voorstel uitwerken en opzetten voor het delen en borgen van lokale informatie en kennis. Ik merkte dat ik de raakvlakken met de techniek miste bij deze opdracht. Dus na een aantal gesprekken, was er de mogelijkheid om vanuit Assetmanagement een bijdrage te leveren aan Maintenance Engineering. In samenwerking met andere collega’s nam ik deel aan het ME-traject.

In deze rol kon ik een brugfunctie vervullen tussen Assetmanagement en de afdeling Onderhoud en Storingen, met als doel een helder en toepasbaar onderhoudsbeleid uiteen te zetten. In deze periode hebben we voor een aantal dossiers het beleid uitgewerkt en uitgedragen binnen de organisatie.

Het trainee programma heeft mij geholpen mijn talenten te ontdekken"
Fudura Traineeship

Eenmaal met het onderhoudsvirus besmet ben ik in augustus 2013 aan de slag gegaan bij Fudura O&S Noord als Projectleider / Maintenance Engineer. Ook in deze rol had ik een brugfunctie tussen de klant, Fudura Sales en team Noord. Ik was hier Contractbeheerder voor service overeenkomsten van zowel HS als MS klanten.
Daarnaast was ik adviseur en spanningspartner voor Assetmanagement en klanten. Het laatste jaar heb ik de rol gecombineerd met de rol teamleider in regio West. Hiermee heb ik een bijdrage geleverd aan het opzetten van deze nieuwe regio.

Sinds juni 2020 heb ik de overstap gemaakt naar Assetmanagement, waar ik nu werkzaam ben als Product Owner. Hier heb ik de verantwoording over de IT applicaties voor de uitvoerende afdelingen van Fudura.