Onze medewerkers aan het woord

Martijn Aipassa

Ruim 300 medewerkers kunnen vertellen hoe het is om bij Fudura te werken. Lees hier de ervaring van Martijn Aipassa, onze Projectleider/Senior Engineer en ontdek hoe energiek werken voor Fudura kan zijn.

Wanneer elke dag anders is, blijft je werk uitdagend. Gelukkig voor Martijn dat hij bij Fudura werkt, want vaak weet hij ‘s ochtends niet hoe zijn dag eruit zal zien. En dat past bij hem. “Natuurlijk zijn er de lopende projecten die ik van begin tot eind begeleid. Daarvan weet ik precies wat en wanneer er iets moet gebeuren. Maar juist die afwisseling tussen wat er in de planning staat en wat er op een dag onverwacht gebeurt, dat maakt mijn functie zo boeiend. En de vrijheid om zelf mijn dagen in te delen, daar word ik ook blij van.”

Martijn heeft dagelijks contact met onze klanten die middenspanningsinstallaties, schakelmateriaal en transformatoren huren. Van de start van het project tot de technische oplevering en de factureren: het gehele traject is zijn verantwoordelijkheid. “We krijgen middelen, budgetten én ruimte. Hoe we de vraag van de klant realiseren, dat is aan ons. En dan moet je wel durven pionieren. Natuurlijk zijn er wetten en spelregels, dat spreekt voor zich en daar houden we dan ook rekening mee. Maar buiten dat hebben we veel bewegingsvrijheid.”

Fudura Mensen Martijn Aipassa
Pionieren en je eigen route kiezen"

Bewegen en groeien

In die vrijheid staat bij Fudura veiligheid voorop. “We gaan voor een tevreden klant, hebben vaak korte deadlines en willen snel leveren”, vult Martijn aan. “Tegelijkertijd mogen we de veiligheid niet uit het oog verliezen. Die combinatie maakt elk project tot een nieuwe uitdaging en daarmee is bij Fudura geen dag hetzelfde.” Jaren geleden begon Martijn bij Enexis Netbeheer, waar hij zich bezighield met stadsverwarming. Vervolgens schoolde hij zich om naar elektriciteit en inmiddels werkt hij alweer negen jaar in zijn huidige functie. “De mogelijkheden om te bewegen en zelf je weg te vinden binnen Fudura zie ik als een grote vrijheid. Dat kenmerkt onze organisatie ook echt.” Volgens Martijn moet die vrijheid wel bij je passen. “Naast discipline vraagt het vooral drive en passie voor je vak.” .