Onze mensen

Ruim 200 medewerkers kunnen vertellen hoe het is om bij Fudura te werken. Lees hier de ervaringen van een aantal van ons en ontdek hoe energiek werken voor Fudura kan zijn.

“Bouwen aan onze toekomst”

Naam: Ronald ten Berge
Functie: ICT Architect
Afdeling: ICT-cluster

Ronald ten Berge is inmiddels een echte Fuduriaan. Zoals veel collega’s binnen Fudura maakte hij een reis door de organisatie. Een weg van kansen krijgen en pakken. “Ik werk hier nu zo’n zes jaar en in die tijd heb ik veel van de organisatie gezien. Ik begon op de afdeling Finance & Control en inmiddels ben ik ICT architect. Ik ben in beweging dus. Net als Fudura. Onze organisatie beweegt meer dan ooit, zeker de laatste tijd.”

Beweging in een bedrijf waar het om energie draait. Dat kan geen toeval zijn. Toch, Ronald?

“Klopt. Binnen Fudura mag je op verkenning. Ontdekken wat je leuk vindt en wat bij je past. Er ligt veel werk en als je de wil en energie hebt om het op te pakken dan zijn er altijd mogelijkheden. Mijn functie leent zich daar ook perfect voor. Wellicht dat ik daarom ook op deze plek zit”, vertelt hij met een knipoog.

Invloed op de toekomst
”Als ICT architect kijk ik natuurlijk naar wat werkt en uiteraard naar wat er beter kan, voor onze interne organisatie én voor onze klanten. Welke systemen hebben we in huis? Wat gebruiken we al jaren en waar willen we in de toekomst naartoe? Wat moeten we vervangen om daar te komen? Ik mag die vragen beantwoorden en heb daarmee invloed op het toekomstige ICT landschap van Fudura. Dat is spannend want mijn keuzes hebben natuurlijk impact op processen en de manier waarop we werken, maar het is vooral heel leuk en boeiend.”

Dat IT landschap vormt zich niet vanzelf. Dit gebeurt op een praktische en pragmatische manier. “Scrummen, ja, dat gebeurt ook binnen Fudura”, vervolgt Ronald. “Kijken wat werkt, wat niet werkt, toepassen en ondervinden in de praktijk. Maar vooral doen, daar komt het op neer. En dat is typisch Fudura.”