Inzicht in je energieprestaties

Alles wat je nodig hebt rond Power Quality

Heb je een middenspanningsinstallatie? Dan is Power Quality - de kwaliteit van je stroom en spanning - belangrijk. En gezien alle ontwikkelingen rond congestie, zonnepanelen, windturbines, LED-lampen en meer, wordt dat in rap tempo nóg belangrijker.

3 manieren waarop Power Quality jouw organisatie vooruit helpt

Voorkom boetes voor blindstroom

Veel organisaties betalen voor stroom die niet actief gebruikt wordt. Dit 'blindvermogen' ontstaat in het lokale netwerk door bijv. motoren, lasapparaten en spoelen.

Heb je teveel blindstroom op je totale verbruik? Dan betaal je een boete. Op je energierekening vind je dat terug onder ‘transportkosten blindvermogen’.

Minder blindstroom, geen boetes

Wij kunnen je helpen je blindstroom te verlagen en eventuele boetes te voorkomen.

Voorkom uitval door spanningsdips

Doordat we verduurzamen, uitbreiden en steeds aan het stroomnet werken, valt de stroom soms een paar milliseconden weg. Een ‘spanningsdip’ heet dat. Ookal duurt dat maar een paar milliseconden, het zorgt ervoor dat je soms wel uren geen stroom hebt.

Dat kan tot enorme kosten leiden, bijvoorbeeld doordat je productie stil ligt. Bovendien kan zo’n uitval onveilige situaties veroorzaken. 

Geen spanningsdips meer, geen uitval meer

Wij kunnen je helpen die spanningsdips te voorkomen door je installatie stabieler, eventuele uitval te minimaliseren of je installatie immuun te maken voor spanningsdips.

Ga slim om met netcongestie

Steeds meer organisaties hebben last van netcongestie. Dat is vervelend, want je hebt dan geen ruimte meer binnen je aansluiting. 

Minder blindstroom, meer ruimte

Wij kunnen je helpen door je blindstroom te verminderen met een condensatorbank. Als dat binnen je gecontracteerde vermogen past, heb je daardoor weer ruimte voor het plaatsen van nieuwe apparaten of machines, zonder je aansluiting te verzwaren. Erg handig in tijden van congestie, want een verzwaring wordt niet zomaar geaccepteerd door de netbeheerder.

Power Quality voor een goed werkende installatie

Problemen met laadpalen of batterij-opslag?

Investeer je in laadpalen, zonnepanelen of batterij-opslag? Dan is Power Quality onmisbaar. Zeker nu netcongestie een rol speelt. Of je nou van plan bent een installatie te plaatsen of dat al hebt gedaan, wij helpen je op het gebied van Power Quality. 

Hieronder lees je twee situaties waarin Power Quality een belangrijke rol speelt.

Situatie 1:
problemen met laadpalen

Je investeert in laadpalen om je wagenpark te elektrificeren. Je hebt geen Fudura laadpalen gekocht, maar goedkope laadpalen van een aanbieder die niet goed naar je installatie en Power Quality kijkt. Daardoor viel bij het installeren de stroom in het hele gebouw weg. En dat terwijl de laadpalen het niet deden. 

Neem contact op

Situatie 2:
problemen met batterij-opslag

Omdat je organisatie last heeft van netcongestie, heb je een batterij gekocht om stroom op te slaan. Maar toen jullie de batterij aansloten, viel de stroom uit. Nu heb je dus geen batterij én blijkt dat je stroominstallatie niet geschikt is.


Neem contact op

Hoe we jouw organisatie in 3 stappen helpen met Power Quality

Power Quality is cruciaal voor je bedrijfsvoering en verandert ook nog eens constant. Momenteel ervaar je misschien nog geen problemen, maar wanneer je zonnepark en laadpalen live gaan kan je installatie er heel anders uit zien. In ons proces zorgen we voor continu inzicht om zo tot oplossingen op maat te komen. Mochten er problemen ontstaan, dan hebben we de data via onze PQ-meters om direct actie te ondernemen. Door de data kunnen we dit op de meest voordelige en effectieve manier doen.

Je vertelt ons wat we moeten weten 

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, vertel je ons tijdens een vrijblijvend gesprek waar jouw organisatie tegenaan loopt. Zo weten we zeker dat we je goed genoeg begrijpen om tot de ideale oplossing te komen.

We doen een scan voor je 

Om de oorzaak van je problemen te ontdekken, doen we vaak een Power Quality Quick Scan. Zo weten we hoe je installatie in elkaar zit en wat je precies in de weg zit. Soms is meer onderzoek nodig, soms niet. In beide gevallen komen we tot een inzichtelijk rapport. Zo weet je precies waar je staat en wat je nodig hebt om vooruit te kunnen.

We komen tot de ideale oplossing 

Nu we weten hoe je installatie in elkaar zit, wat je wilt en waar je nu tegenaan loopt, komen we tot de ideale oplossing. Daarbij kijken we met een open blik naar alle mogelijkheden en gebruiken we onze kennis en ervaring rond alle bestaande oplossingen. 

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen doen?

Neem contact op

De 4 voordelen van Power Quality op de Fudura manier

Je bespaart direct

Omdat je onze oplossing leaset, hoef je niet te investeren. Je bespaart dus al vanaf dag één.

 

Je krijgt complete service

We bieden je een oplossing, installeren die voor je, zorgen voor onderhoud en lossen eventuele storingen op. Daarvoor betaal je een vast bedrag per maand.

Flexibel en schaalbaar

Wat je ook nodig hebt, wij bieden het. Ook als dat betekent dat je geen nieuwe producten nodig hebt, maar een scherpe blik. We kijken, denken met je mee en als jouw organisatie groeit, groeien wij mee. Zo heb je steeds de beste oplossing voor jouw situatie.

Je zit goed qua duurzaamheid

We werken met degelijke materialen, gebruiken duurzame olie en bieden de optie voor een groen dak op je transformatorstation. Verder gebruiken we geen SF6-gas in onze schakelinstallaties.

Meetpakketten

Power Quality Essential

Power Quality 2

Vooral geschikt voor minder bedrijfskritische aansluitingen

Goed Power Quality inzicht*

Registreert events (problemen) als er iets misgaat

In te zien via online portal

Power Quality Deep Dive

Power Quality 2

Vooral geschikt voor grote, zware en/of kritische aansluitingen in gevoelige industrieën

Ultiem Power Quality inzicht*

Monitort continu & registreert events

Alle data in te zien via online portal en app

Power Quality Quick Scan

Power Quality 2

Wanneer je voor een kortere periode diep inzicht in je elektrische installatie wilt hebben.

Inzet van Power Quality meter

Gedetailleerde meetresultaten

Rapportage na meetperiode

Oplossingen

Condensatorbank

Power Quality 2

Verwijdert blindstroom voor een efficiënt energieverbruik

Bespaart (boete)kosten van onnodig blindverbruik

Efficiënt werkende apparatuur

Langere levensduur installatie

Veilige werkvloer

Harmonisch filter

Power Quality 2

Lost onbalans in fasestromen op

Balans in netwerk zorgt voor langere levensduur

Efficiënt stroomgebruik

Continu productieproces door voorkomen uitval

Veilige werkvloer

SAG compensator

Power Quality 2

Compenseert zeer snel spanningsdippen

Continu productieproces

Behoud grondstoffen door minder waste bij uitval

Langere levensduur apparatuur

Veilige werkvloer

Behoefte om even te sparren?

Heb je nog vragen of behoefte om te sparren? Onze collega's staan altijd klaar om je te helpen. Neem contact op voor al je vragen of bekijk de FAQ voor jouw antwoord.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze producten en diensten? Bekijk de veelgestelde vragen en vind je antwoorden.

Power Quality is de kwaliteit van stroom en spanning. Net zoals drinkwater aan een aantal kenmerken moet voldoen voordat het uit de kraan loopt, moet energie dit net zo goed. Een slechte power quality kan namelijk leiden tot problemen zoals storingen in apparatuur, verhoogd energieverbruik en zelfs schade aan je installatie.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Power Quality is een containerbegrip, waaronder bijv. spanningsdips en harmonische vervorming onder vallen. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor een slechte power quality. Denk hierbij aan het opstarten van grote apparaten, veel frequentieregelaars, (overgaan op) led-lampen, grote motoren in de productie die blindverbruik opwekken, maar ook externe factoren zoals een zwak net of buren met een windturbine etc. In principe kun je stellen dat hoe moderner en groter je installatie wordt, hoe slechter je power quality zal zijn mits je geen actie onderneemt.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Een slechte power quality kan zichtbare als zowel onzichtbare schade veroorzaken. Zichtbare schades zijn bijvoorbeeld het uitvallen van apparatuur en knipperende lampen. Onzichtbare schade is bijvoorbeeld een slechte arbeidsfactor. De meest voorkomende gevolgen zijn:

  • Uitvallende apparatuur en systemen
  • Versnelde slijtage van apparatuur
  • Hogere kosten voor onderhoud
  • (Blindstroom)boetes
  • Overbelasting van de trafo
  • Onnodige energieverliezen
  • Verhoogde CO2-uitstoot
  • Inefficiënt gebruik van de installatiecapaciteit
  • Ontbranden van correct gedimensioneerde kabels en componenten
Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Veelal plaatsen we power quality meters bij klanten wanneer het al fout gegaan is. Met name bij bedrijven waar continuïteit belangrijk is, zou je idealiter de power quality continu willen meten. Wanneer het fout gaat, hebben we gelijk alle data om een effectieve en (kosten)efficiënte oplossing aan te bieden. Ook heb je alle inzichten om te begrijpen of je groeiambitie waar te maken is of dat de power quality eerst verbeterd dient te worden om een blamage te voorkomen. Vanuit wetgeving wordt het ook steeds meer en meer een vereiste om bepaalde zaken in beeld te hebben. Met onze Power Quality meters heb je diep inzicht middels een online dashboard in het reilen en zeilen van jouw installatie en ben je klaar voor de toekomst.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Fudura kan op een laagdrempelige manier een quick scan uitvoeren om je snel inzicht te geven in je installatie. Ervaar je problemen als uitval, storingen, flikkerende lampen, transportkosten voor blindvermogen of heb je geen idee? Grote kans dat er wat speelt en we je kunnen helpen met dit inzicht. Na de quick scan kan er gekozen worden om permanent Power Quality te gaan meten en/of direct een oplossing te implementeren.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Alle vragen