Power Quality

Power Quality monitoring

Verbeter uw bedrijfsprestaties en voorkom ongewenste kosten door verbetering van uw Power Quality.

Power Quality betekent letterlijk de kwaliteit van elektriciteit. Een goede Power Quality in uw installatie lijkt misschien vanzelfsprekend, maar veel recente toepassingen kunnen Power Quality problemen veroorzaken. Denk hierbij aan vervanging van bestaande apparatuur voor moderne elektronica, installatie van PV-panelen of het opladen van elektrische auto’s. Bedrijven zijn zich vaak niet bewust van een mogelijk Power Quality probleem in hun installaties.

De gevolgen van slechte Power Quality voor uw organisatie

Veiligheidsrisico’s met in het ergste geval brand

Een grotere kans op storingen en stroomuitval

Hogere onderhoudskosten

Snellere slijtage van uw apparatuur

Meer energieverbruik en hogere CO2-uitstoot

Inefficiënt gebruik van uw installatiecapaciteit

Wat kan Fudura voor u betekenen?

Als klant van Fudura verzekert u zich van een betrouwbare energievoorziening. Monitoring en het verbeteren van uw Power Quality is hiervan een belangrijk onderdeel. Fudura helpt u graag met het inzichtelijk krijgen van uw Power Quality. Fudura brengt de aspecten van uw Power Quality in kaart en signaleert eventuele knelpunten. Hiervoor biedt Fudura verschillende Power Quality diensten aan en werken we samen onze Power Quality specialist HyTEPS.

 

De Power Quality diensten van Fudura

Fudura biedt verschillende Power Quality diensten aan. Hierdoor is er altijd een geschikte oplossing voor uw Power Quality vraag.

Behoefte om even te sparren?

Heeft u een vraag? Dan staat één van onze collega’s u graag te woord.

Neem contact op

Medewerker Klantenservice 2

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over dit product? Bekijk de veelgestelde vragen en vind uw antwoorden.

Power Quality betekent in het Nederlands de spanningskwaliteit. In Nederland is de spanning in het net ongeveer 230 Volt en 50 Hertz. Om uitval of beschadiging aan apparatuur te voorkomen zijn er regels (normen) gemaakt die grenzen stellen. De Power Quality wordt gekenmerkt door verschillende verschijnselen. De meest belangrijke verschijnselen zijn:

 • Langzame spanningsvariaties
 • Snelle spanningsvariaties
 • Flikker
 • Asymmetrie tussen de drie fasespanningen
 • Harmonische vervorming
 • Spanningsdips
Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Er zijn verschillende oorzaken voor een slechte Power Quality. Een van de meest voorkomende oorzaken is het vervangen van elektrische apparatuur door moderne elektronica. De moderne elektronica zelf is ook steeds gevoeliger voor vervuilde en verstoorde elektriciteit. Een andere oorzaak is het bijplaatsen van deze moderne elektronica. Denk aan het vervangen van conventionele verlichting door ledverlichting, het installeren van zonnepanelen, het gebruiken van laadpalen of het plaatsen van frequentieregelaars op elektromotoren. Naast deze oorzaken zijn er nog tal van andere mogelijke oorzaken die uw Power Quality kunnen beïnvloeden, dit is per situatie anders.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Een slechte Power Quality kan zowel zichtbare als onzichtbare schade veroorzaken. Zichtbare schades zijn bijvoorbeeld het uitvallen van apparatuur en het knipperen van lampen. Onzichtbare schade is bijvoorbeeld een slechte arbeidsfactor. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Uitval van apparatuur en systemen
 • Versnelde slijtage van apparatuur
 • Hogere kosten voor onderhoud
 • Onnodige energieverliezen
 • Verhoogde CO2-uitstoot
 • Inefficiënt gebruik van de installatiecapaciteit
 • Ontbranden van correct gedimensioneerde kabels en componenten
Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Zonder een gedegen meting kan er geen uitspraak worden gedaan over de problemen binnen uw installatie. Een oplossing zal altijd gebaseerd moeten worden op een of meerdere metingen. Bij een meting zal de kwaliteit van de spanning getoetst worden in relatie met de gestelde eisen in de Netcode.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Alle items