Nieuws

Directie breidt uit: Meinske van Heerwaarden start als General Counsel

Nieuws | 1-6-2023

Per 1 juni start Meinske van Heerwaarden als General Counsel bij Fudura B.V. Hiermee is er binnen de directie nu ook expertise op het gebied van juridische zaken, compliance en governance. Door de groei van ons bedrijf worden vraagstukken complexer en daarbij is deze kennis erg welkom.

“Wij vonden in Meinske een zeer geschikte General Counsel. Niet alleen voldoet ze aan het gezochte profiel, maar zeker ook door haar jarenlange ervaring als eindverantwoordelijke corporate counsel/Director Legal en secretaris van de raad van commissarissen bij verschillende bedrijven.” Aldus René Pruijssers

Over Meinske van Heerwaarden

Meinske van Heerwaarden start 1 juni 2023 bij Fudura. Hiervoor zat zij in de rol van Directeur van het team voor Juridische zaken bij VodafoneZiggo, de joint venture van Vodafone en Liberty Global in Nederland. Zij was daar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de juridische afdeling en daarnaast ook betrokken bij overname projecten, compliance programma’s en het opzetten en onderhouden van de relaties met aandeelhouders als secretaris van de raad van commissarissen. Voor die tijd was zij onder meer jarenlang advocaat in de communicatie, media en technologie sector. Ook vervulde zij eerder een rol als General Counsel bij glasvezelbedrijf Reggefiber.

Fudura spreekt haar aan omdat zij haar professionele ervaring graag wil inzetten in een groeiend bedrijf met een mooie purpose en grote ambities. Ze vindt het uitdagend om een bijdrage te leveren aan verdere professionalisering en groei.

Fudura staat middenin de energietransitie. Bovendien gaat het bedrijf een uitdagende nieuwe fase in waarin het verder moet groeien en professionaliseren. Ik kijk ernaar uit om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Meinske van Heerwaarden

Meinske van Heerwaarden

Naast haar functie als General Counsel bij Fudura brengt Meinske graag veel tijd door met haar partner en haar drie kinderen van 15, 16 en 19. Ze is actief, houdt van buiten zijn, rent en doet aan yoga. In de weekenden staat ze regelmatig op een sportveld bij haar kinderen. Meinske reist veel, ook met haar gezin, en heeft al veel mooie bestemmingen van haar bucketlijst kunnen afstrepen. Ze kookt en eet graag met vrienden, en is dol op city-trips, vooral in Zuid-Europa.

Nieuwe rol binnen de Directie

In deze nieuwe rol gaat Meinske van Heerwaarden zich bezighouden met governance (de relatie met de aandeelhouders en de raad van commissarissen), Legal & Compliance. Met de komst van Meinske zetten we weer een grote stap in de verdere groei en professionalisering van Fudura.