Nieuws

Rijden we over 50 jaar als The Flintstones?

Nieuws | 21-6-2023

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2023 was Fudura samen met partner EViiGO aanwezig op Move East. Het was de eerste editie van de nieuwe vakbeurs op Technology Base Twente over duurzaam en innovatief vervoer. Onze experts gingen met de bezoekers in gesprek over de wereld van morgen van duurzame mobiliteit en wat dit voor ondernemers betekent. De Twentsche Courant Tubantia deed uitgebreid verslag van deze dagen.

Met een hemelse blik zit Leon Hultink achter het stuur van de NIO ET5 - een volgens de brochure ‘middelgrote sportieve elektrische Sedan’ - waarin hij net een proefritje heeft mogen maken. Hij weet nu dat deze auto in net iets meer dan 3 seconden optrekt tot 100 kilometer per uur. Ja, dat voel je. Geruisloos rijdt het door naar het terrein van Move East.

Man van laadpleinen

Daar blijkt hij geen bezoeker maar marketeer van Fudura die met partner EViiGO op de beurs staat. „We werken samen om laadpleinen aan te leggen voor ondernemers zodat die supersnelle laadplekken krijgen”, vertelt hij bij een Porsche die hij stroom laat tanken. Ze hebben laadpleinen in Enschede, Almelo en Haaksbergen en beginnen in juli bij de Grolsch Veste.

1686903684268
Move East Leon

Leon Hultink tankt een elektrische Porsche. © VINCENT JANNINK

Hoe ziet het er over 50 jaar uit? Wordt het als The Flintstones?

„Er zal over 50 jaar een heleboel elektrisch zijn, maar ook op waterstof lopen. En de Flintstones, haha. Het is zeker goed om gebruik te maken van de benen en de voeten. Mijn vrouw werkt in de fietsbranche en zij zegt dat mensaangedreven voertuigen de beste zijn. Dat is zeker waar.”

Ben je optimistisch over de toekomst?

„Ja, we moeten wel. We zitten erin en moeten vooruit. Ik denk dat Fudura en Eviigo daar een mooie rol in kunnen spelen door ondernemers te helpen verduurzamen met onder andere laadoplossingen.”

Lees het hele artikel op de website van Tubantia.