Nieuws

Recreatieparken in actie tegen stiekem laden elektrische auto's in stopcontact

Nieuws | 27-7-2023

Dagblad van het Noorden en De Telegraaf meldden dat gasten van recreatieparken hun elektrische auto’s steeds vaker opladen via het stopcontact bij het vakantiehuisje of de kampeerplek. Ze maken dus geen gebruik van de (in dit geval Fudura) laadpalen die juist daarvoor beschikbaar zijn gesteld. Voor recreanten is dit erg voordelig; zij laden de auto gratis op. Voor de ondernemer geldt juist het tegenovergestelde. Hun energieverbruik schiet omhoog, met hoge kosten als gevolg.   

Recreatieondernemers in actie 

Recreatieondernemers treffen daarom maatregelen om het ‘illegaal’ laden zo veel mogelijk te voorkomen. Het faciliteren van laadpalen is daarbij niet voldoende. Ondernemers zijn genoodzaakt te handhaven.

Land van Bartje, klant van Fudura, ziet de vraag naar laadpalen voor hun bezoekers fors toenemen. Zij zijn daarom onlangs van 4 naar 12 laadpalen gegaan. Helaas kiest een deel van de bezoekers om stiekem gratis te laden.  

„Het is echt niet nodig bij de woning op te laden. Behalve de financiële kant van het verhaal, is het ook niet veilig met het oog op brandgevaar. Ondertussen hebben we de situatie redelijk onder controle.” Aldus de reactie vanuit Het Land van Bartje.

Meten, weten en sturen met Tussenmeters van Fudura 

Als gecertificeerd meetbedrijf zien we dat het elektraverbruik op vakantieparken toeneemt. Door de inzet van tussenmeters, kan het verbruik per woning worden gemonitord. Voor vakantieparken liggen hier kansen om het energieverbruik eerlijk per woning, per periode door te belasten. Fudura kan hierin ondersteunen. Meer hierover, zie onze whitepaper over tussenmeters.   

Zie de volledige artikelen hier: Dagblad van het Noorden en De Telegraaf