Nieuws

Subsidieregeling in de maak voor laadinfrastructuur van elektrische vrachtwagens

Nieuws | 15-6-2023

Nieuwe subsidieregeling voor laadinfrastructuur

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat er een nieuwe subsidieregeling komt voor de laadinfrastructuur van elektrische vrachtwagens. Deze regeling, gepland voor 2024, ondersteunt zowel publieke als private laadpunten. Het doel is om duurzaam transport te bevorderen en het aandeel elektrische vrachtwagens te vergroten.

Laadpunten voor e-trucks

Het is essentieel om de ontwikkeling van laadinfrastructuur gelijk op te laten gaan met de groeiende vraag naar e-trucks. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen reageert met de regeling op de toenemende behoefte aan een specifieke aanpak en proactieve planning van laadlocaties voor vrachtwagens. De regeling ondersteunt bedrijven financieel bij de realisatie van logistieke laadinfrastructuur.

De subsidieregeling draagt bij aan het creëren van een landelijk dekkend netwerk van laadpunten op bedrijventerreinen en andere strategische locaties. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in de richting van duurzaam transport en draagt bij aan de energietransitie in de logistieke sector.

Beschikbaarheid van netcapaciteit

Een belangrijk aspect bij de uitrol van laadinfrastructuur is de beschikbaarheid van netcapaciteit. In veel gebieden in Nederland is er sprake van netcongestie, file op het energienet. Juist voor de transportsector kan dit een knelpunt zijn. Het is essentieel om de beschikbaarheid van netcapaciteit te waarborgen en extra transportcapaciteit te realiseren om te kunnen voldoen aan de groeiende elektriciteitsvraag.

Bij beperkte netcapaciteit kan Fudura helpen om de beschikbare netcapaciteit efficiënt te benutten en de impact van netcongestie te verminderen. Als specialist in energie-infrastructuur en slim energiebeheer, biedt Fudura geïntegreerde oplossingen, zoals zonnepanelen, energieopslag, laadpalen en slimme meet- en datadiensten.