Bouwbesluit 2020: Heeft dit gevolgen voor u?

In Europa is het besluit ‘Schone Energie voor alle Europeanen’ uitgekomen met enkele verplichtende maatregelen voor ondernemers. Deze maatregel verplicht Europese lidstaten om vanaf 12 maart 2020 een minimum aantal laadpalen geïnstalleerd te hebben.

Wat houdt het bouwbesluit precies in?

In Nederland is hiervoor de vertaling gemaakt dat van alle nieuwe (of ingrijpend te renoveren) wooncomplexen en utiliteitscomplexen met parkeerplaatsen of parkeerplaatsen die gerenoveerd worden een laadpaal moeten hebben wanneer er meer dan 10 parkeerplekken aanwezig zijn. Daarnaast moet de infrastructuur klaar liggen zodat verdere uitbreiding later snel een makkelijk mogelijk is.

Wat betekent dit voor u?

U dient rekening te houden met diverse maatregelen. Naast het installeren van een laadpaal, moet u ook de volgende 20% voorzien van voorbereiding voor meer parkeerplaatsen in de toekomst. Hierbij kan een mantelbuis en ruimte in de onderverdeler of meterkast gereserveerd worden voor de beveiliging.

De overheid helpt u hier gelukkig ook bij. Wanneer u investeert, kunt u gebruik maken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) die bij laadinfrastructuur 36% bedraagt. Daarnaast heeft u tot en met 2020 nog een verlaagd energiebelasting tarief op de kWh geleverd door uw laadpalen.

Vanuit technisch oogpunt dient u wellicht de nodige maatregelen te ondernemen. Uw parkeerplaatsen gaan nu immers elektriciteit en capaciteit van het net opnemen. Het is van belang te weten of u dient te verzwaren en wat de eventuele kosten hiervan zijn. Daarentegen kunt u ook geld verdienen aan uw laadpalen. Maar u kunt ook verdienen aan uw laadpaal. Door uw parkeerplaats slim te ontwerpen, kan u dit in de toekomst wat opleveren. Maar dan moet u hier nu al goed over nadenken.

Waarom zou u voor Laadpaal van Fudura kiezen?

Wij kunnen u helpen met toekomstbestendige parkeerplaatsen. In huur- of koopoplossing. Bij Fudura denken we mee in uw energie-infrastructuur.

Zo kunnen we onze laadpalen in huur- of koopoplossing aanbieden, afhankelijk van uw situatie. Onze huuroplossing is al beschikbaar vanaf € 1,15 per dag en dit kunt u ook weer terug verdienen! Verder denken we mee hoe uw oplossing er het slimste uit kan zien. Waar u de laadpunten laat aanleggen en wat voor laadpalen u kiest, heeft namelijk allemaal invloed op de manier waarop er geladen moet worden en de investering die u moet maken!
Zo kunt u kiezen voor dubbele of enkele laadpunten. Gewone laadpalen of snelladers. Daarnaast heeft u bij veel laadpalen de mogelijkheid om Smart Charging toe te passen maar daarbij heeft u wellicht een batterij of een capaciteitsverzwaring nodig. Wij leggen u hier graag persoonlijk meer over uit.

Verrekening

Een Laadpaal van Fudura is een opvallend duurzame én bijzonder voordelige oplossing. U kunt uw laadpaal namelijk terugverdienen. Heel eenvoudig, stel uw laadpaal open voor andere e-rijders. 

Wilt u meer informatie over terugverdienen? Bij de veel gestelde vragen vindt u een rekenvoorbeeld.

Smart Charging bij beperkte capaciteit

Indien u beperkte capaciteit heeft, vragen laadpalen mogelijk meer capaciteit dan uw aansluiting aan kan. In dit geval kan Smart Charging een slimme oplossing voor u zijn. Smart Charging is de verzamelnaam voor alle intelligente algoritmes die toegepast kunnen worden om laadsessies te beheren en is dé manier om meerdere elektrische auto’s tegelijkertijd op te laden.

Afhankelijk van uw situatie bieden we een passende Smart Charging oplossing aan. Dit hebben we bijvoorbeeld ook gedaan voor een van het grootste laadplein van Nederland.

Wilt u dat we meedenken in uw situatie?

Bel onze klantenservice via: 088 - 857 88 77 (bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur). Uiteraard kunt u ook een e-mail sturen of klik hier voor meer informatie over slim laden. 

Neem contact op

 

Contactpagina