Bouwbesluit 2020: Heeft dit impact op jou?

Europa heeft met het besluit ‘Schone Energie voor alle Europeanen’ verplichtende maatregelen voor ondernemers geïntroduceerd. Eén van deze verplichtingen is dat alle Europese lidstaten sinds 12 maart 2020 een minimaal aantal laadpalen geïnstalleerd moeten hebben. Maar wat betekent dit precies volgens het Nederlandse bouwbesluit?

Wat houdt het bouwbesluit precies in?

Het bouwbesluit laadpalen bepaalt dat alle nieuwe of grondig te renoveren woon- en utiliteitscomplexen met parkeerplaatsen verplicht een laadpaal moeten hebben, mits er meer dan 10 parkeerplaatsen zijn. Ook moet de infrastructuur alvast klaar liggen voor uitbreiding op een later moment. Dit betekent dus, dat je alvast moet anticiperen op deze veranderingen. Naast het plaatsen van een laadpaal, moet ten minste 20% van de parkeerplaatsen voorbereid zijn op een toekomstige uitbreiding. Dit houdt in dat er een mantelbuis aangelegd moet worden en dat er ruimte in de onderverdeler of meterkast gereserveerd wordt voor beveiligingsdoeleinden.

Gelukkig komt de overheid je hierbij tegemoet. Zo kan je gebruik maken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) wanneer je investeert in laadinfrastructuur, wat je een aftrek van 36% oplevert. Daarnaast geniet je tot en met 2020 van een verlaagd energiebelasting tarief op de kWh geleverd door de laadpalen.

Het is belangrijk om hier technisch gezien ook rekening mee te houden. Je parkeerplaatsen nemen namelijk elektriciteit en netcapaciteit op. Het is van belang om te weten of je moet verzwaren en wat de mogelijke kosten zijn. Aan de andere kant kan je ook geld verdienen met je laadpalen. Een slim ontworpen parkeerplaats kan in de toekomst winst opleveren, mits je er op dit moment al over nadenkt.

Waarom kies je voor een Laadpaal van Fudura? 

Wij kunnen samen met jou je parkeerplaatsen toekomstbestendig maken. Of je nu kiest voor een huur- of een koopoplossing, wij staan voor je klaar met onze expertise. Wij denken actief met je mee over je energie-infrastructuur en kunnen laadpalen aanbieden in de vorm van een koop- of huuroptie, volledig afgestemd op jouw situatie. Onze huuroplossing is al beschikbaar vanaf €1,15 per dag, en dit bedrag kan je ook weer terugverdienen!

Wij adviseren je graag in de meest efficiënte en kostenbesparende oplossingen. Onder andere de plek waar je de laadpunten laat aanleggen en het soort laadpaal dat je kiest, hebben beide invloed op de manier van laden en de noodzakelijke investeringen. Er is een variëteit aan opties, zoals enkele of dubbele laadpunten, gewone laadpalen of snelladers, met of zonder Smart Charging.

Nieuws Grootste Slimme Laadplein Van Nederland In Den Bosch

Verrekening

Een Laadpaal van Fudura biedt een innovatieve en kostenefficiënte oplossing. Je kan de laadpaal zelfs terugverdienen door het open te stellen voor andere e-rijders. Meer weten over onze terugverdienmodellen? Je vindt het antwoord op de veelgestelde vragen.

Meer weten over over terugverdienen? Bij de veel gestelde vragen vind je een rekenvoorbeeld.

Smart Charging bij beperkte capaciteit

Indien je beperkte capaciteit hebt, kan Smart Charging een slimme oplossing voor je zijn. Smart Charging omvat alle intelligente algoritmes die toegepast kunnen worden om laadsessies te beheren en is dé manier om meerdere elektrische auto’s tegelijkertijd op te laden. Afhankelijk van jouw situatie, bieden we een passend Smart Charging oplossing aan. Dit hebben we bijvoorbeeld ook gedaan voor een van het grootste laadplein van Nederland.

Smart Charging

Laadpaal

Kortom, kiezen voor Fudura betekent kiezen voor: meer flexibiliteit, sneller laden door slimme capaciteitsverdeling, tot 100 keer meer laadpunten op dezelfde aansluiting, uitbreidbaar naar onbeperkt aantal laadpunten, lagere investering en kostenvoordelen met sneller rendement.

Slimme laadinfrastructuur

Elektrische auto

Onze laadpalen zijn zowel voor je medewerkers als bezoekers te gebruiken en met onze voordelige terugverdienmodellen, kan jouw laadpaal aan het einde van de rit zelfs gratis zijn!

Wil je dat wij meedenken in jouw situatie?

Bel ons 088 - 238 38 38 Bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur. Natuurlijk kan je ons ook mailen of hier klikken voor meer informatie over slim laden.

Neem contact op

Mdw headset bureau