Subsidie voor Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Bent u ondernemer en koopt of financial leaset u een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto? Dan kunt u naast MIA en Vamil vanaf 15 maart 2021 ook een aanvraag doen voor de subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Met deze regeling kunt u tot 10% van de netto catalogusprijs zonder BTW of 10% van de verkoopprijs zonder BTW terugontvangen, met een maximum van €5.000.

Deze subsidieregeling is voor ondernemers en non-profitinstellingen en loopt van 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025. Het subsidiebudget van de regeling heeft ieder jaar een maximum. Om in aanmerking te komen voor SEBA bij operationele lease dient uw leasemaatschappij de subsidie aan te vragen en te verwerken in het operationele leasecontract.

Er gelden een aantal voorwaarden om recht te hebben op deze subsidieregeling

  • Nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto's die alleen rijden door een elektromotor én vallend onder de voertuigclassificaties N1 of N2 tot een maximumgewicht van 4.250 kg. Dat mogen bijvoorbeeld stekker-elektrische of waterstof-elektrische bedrijfsauto's zijn.
  • De netto catalogusprijs (N1) of verkoopprijs (N2) van de bedrijfsauto's moet hoger zijn dan €20.000.
  • Alleen voor elektrische bedrijfsauto's N1 met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen geldt een WLTP actieradius van minimaal 100 km.
  • Voor de overige elektrische bedrijfsauto's (voertuigcategorie N1 met een typegoedkeuring voor zware voertuigen en voertuigcategorie N2 tot 4.250 kg) geldt geen minimale actieradius waaraan de bedrijfsauto moet voldoen.

Fudura helpt Bidfood om zich gereed te maken voor de transitie naar zero-emissiezones. Het is een enorme transitie die niet alleen gaat over voertuigen, maar ook om de laad- en energie-infrastructuur. Benieuwd hoe Fudura Bidfood helpt? Bekijk de video!

Laadpalen

Mocht u kiezen voor een elektrisch voertuig (een auto, bestelwagen of vrachtwagen) dan is het voor de hand liggend dat u deze ook bij uw bedrijf wilt opladen.

Fudura verzorgt de gehele laadinfrastructuur: vanaf aansluiting tot en met de laadpaal. Hierbij heeft u bij Fudura keuze uit verschillende laadpalen en vermogens. Hierdoor is er altijd een laadpaal die voldoet aan uw wensen. Voor een vast én klein bedrag per dag beschikt u over eigen laadpunten op eigen terrein.

Wist u dat u zelfs geld kan verdienen aan onze laadpaal? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Meer info over laadpalen en snelladers

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de Laadpaal van Fudura?

Bel onze klantenservice via: telefoonnummer 088 – 238 38 38, bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur, of klik op de button voor het contactformulier.

Neem contact op

Medewerker Klantenservice 2