Besparen

Subsidie voor Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Koop of lease je een nieuwe, volledig emissievrije bedrijfsauto? Dan is de SEBA jouw kans op het verduurzamen van je vloot.

Tot vijfduizend euro subsidie per elektrische bedrijfsauto

Als ondernemer heb je naast de MIA- en Vamil-regeling, ook het voordeel van de Subsidie voor Emissieloze Bedrijfsauto's oftewel SEBA. Koop of lease je een nieuwe, volledig emissievrije bedrijfsauto? Dan kan je tot 10% van de netto-catalogusprijs zonder btw of 10% van de verkoopprijs zonder btw terugvragen. Het maximum wat je kan ontvangen is € 5.000 per bedrijfsauto. De SEBA is beschikbaar voor ondernemers en non-profitorganisaties en loopt tot en met 31 december 2025. Het subsidiebudget van de regeling heeft ieder jaar een maximum. 

SEBA voorwaarden

Om SEBA aan te vragen, moet je voldoen aan deze voorwaarden:

  • Je hebt nog geen definitieve koop- of financial leaseovereenkomst afgesloten voor je de subsidieaanvraag indient. Je vraagt dus eerst de SEBA aan.
  • Het is een volledig uitstootvrije bedrijfsauto die rijdt door een elektromotor.
  • De bedrijfsauto is nieuw én valt onder de voertuigclassificaties N1 of N2 tot een maximumgewicht van 4.250 kg en heeft een grijs kenteken met een B of V als eerste letter. Dat mogen bijvoorbeeld stekker-elektrische of waterstof-elektrische bedrijfsauto's zijn.
  • De netto catalogusprijs van de bedrijfsauto in voertuigcategorie N1, of de verkoopprijs zonder btw van een bedrijfsauto in categorie N2 is € 20.000 of hoger.
  • Alleen voor elektrische bedrijfsauto's N1 met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen geldt een WLTP-actieradius van minimaal 100 km.
  • Voor de overige elektrische bedrijfsauto's (voertuigcategorie N1 met een typegoedkeuring voor zware voertuigen en voertuigcategorie N2 tot 4.250 kg) geldt geen minimale actieradius waaraan de bedrijfsauto moet voldoen.

Fudura helpt je bij de realisatie van de laadinfrastructuur. Het RVO helpt je bij de subsidie.

Bidfood op weg naar zero-emissie

Fudura helpt Bidfood om zich gereed te maken voor de transitie naar zero-emissiezones. Het is een enorme transitie die niet alleen gaat over voertuigen, maar ook om de laad- en energie-infrastructuur. Benieuwd hoe Fudura Bidfood helpt? Bekijk de video!

Fudura snellader

Laadoplossingen die passen bij jouw situatie

Kies je voor een elektrisch bedrijfsauto, dan wil je deze vaak ook bij jouw bedrijf opladen. Wij bieden daarom laadoplossingen die perfect passen bij de parkeerduur van de bedrijfsauto's op jullie locatie én de reisafstanden die jullie elektrische bedrijfswagens dagelijks afleggen. Overdag of ’s nachts een langere tijd laden of juist supersnel bijladen tijdens een korte stop. We hebben altijd een laadoplossing voor jouw wensen en duurzame doelen. Ook wanneer er niet genoeg vermogen beschikbaar is op jullie locatie.

We regelen alles voor een vat bedrag per maand, zodat jij zorgeloos kunt laden op jullie locatie. Naast de levering van de laadpalen verzorgen we de voorbereiding, de installatie en het beheer van alle laadpunten. En we zijn 24/7 beschikbaar voor vragen en service.

Meer over laaoplossingen

Heb je vragen?

Bel ons via 088 – 238 38 38, we zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur, of klik op de button voor het contactformulier.

Neem contact op

Mdw headset bureau