Slimme energieopslag van zonne-energie: zo werkt het

Energie opwekken met zonnepanelen is verreweg de meest populaire vorm die er is. Maar hoe ga je zo efficiënt mogelijk om met die eigen opgewekte energie? Door het op te slaan! Lees er hier alles over.

Wij verhuren, installeren en beheren grootschalige batterijen voor dit soort energieopslag uit zonne-energie.

Zo werkt Energieopslag

De zon schijnt in Nederland lang niet elke dag. En ‘s nachts heeft je bedrijf natuurlijk ook stroom nodig. Daarom is zonne-energie opslaan ideaal. Zo sla je overproductie van energie op elk moment van de dag op in een batterij. Deze reservecapaciteit is je back-up voor als de zon niet schijnt. Vaak kan de opgewekte extra energie teruggeleverd worden aan je energieleverancier. Daarmee wordt de duurzame investering in zonnepanelen en de batterij voor jullie zelfs een extra inkomstenbron.

Een batterij voor reservecapaciteit

Elk (bedrijfs)gebouw heeft – wat we noemen - een maximale aansluitwaarde voor elektriciteit. Die moet maandelijks afgerekend worden bij de netbeheerder. Hoe hoger de piekvraag, hoe groter de aansluiting en hoe meer je afdraagt aan de netbeheerder. Een batterij waarin je energie opslaat zorgt ervoor dat die piekvraag bij de netbeheerder lager is. De batterij levert namelijk een deel van het vermogen dat jullie op piekmomenten nodig hebben.

Wij hebben jarenlange ervaring met energieopslag van zonne-energie en de infrastructuur die hiervoor nodig is. Zo kun je opgewekte energie zo slim mogelijk inzetten.

Zonne-energie slim opslaan

Zonnepanelen

Als je eigen opgewekte zonne-energie opslaat in een batterij, ben je minder afhankelijk van het net en is jullie energierekening aanzienlijk lager. Maar welke batterij past het beste bij jouw bedrijf en jullie toekomstplannen? We kijken graag met je mee naar een efficiënte en duurzame energie-infrastructuur, inclusief passende batterij.

Energieopslag van zonne-energie is interessant als:

Energieopslag

Je zelf energie opwekt, maar de netbeheerder jullie niet (snel) kan aansluiten op het net

 Je een verzwaring van jullie aansluiting overweegt en daarmee hogere kosten krijgt

 Je eigen opgewekte zonne-energie op een ander moment zelf wilt kunnen gebruiken.

Even sparren over het opslaan van
zonne-energie?

We staan voor je klaar.

Neem contact op

Mdw headset bureau