Wat kunt u doen op gebied van energieopslag of reservecapaciteit?

Energie opwekken met zonnepanelen is verreweg de meest populaire vorm. Maar hoe gaat u zo efficiënt mogelijk om met uw opgewekte energie? Fudura verhuurt, installeert, en beheert grootschalige batterijen voor energieopslag.

De zon schijnt niet elke dag. En ‘s nachts heeft uw bedrijf ook stroom nodig. Zonne-energie kan op momenten van overproductie worden opgeslagen in een batterij. Zo blijft de energie behouden en is er een back-up voor als de zon niet schijnt. De opgewekte overtollige energie kan zelfs teruggeleverd worden aan uw energieleverancier. Een duurzame investering in zonnepanelen en batterij wordt zo een extra inkomstenbron.

Elk gebouw heeft een maximale aansluitwaarde voor elektriciteit. Daarvoor moet maandelijks afgerekend worden bij de netbeheerder. Hoe hoger de piekvraag, hoe groter de aansluiting en hoe meer er moet worden afgedragen aan de netbeheerder. Een batterij kan ervoor zorgen dat de piekvraag bij de netbeheerder wordt verlaagd. De batterij kan namelijk een deel van het gevraagde vermogen leveren.

Met de opslag van eigen opgewekte energie in een batterij is uw bedrijf minder afhankelijk van het net en ontvangt u een aanzienlijk lagere energierekening. Maar welke batterij is voor uw bedrijf en toekomstdroom de meest optimale variant? Fudura kijkt graag met u naar een efficiënte en duurzame energie-infrastructuur waaronder de opslagmogelijkheid.

Opslag is interessant voor u wanneer:

  • U zelf energie opwekt, maar de netbeheerder u niet (tijdig) kan aansluiten op het net.
  • U een verzwaring van uw aansluiting overweegt en daarmee met hoge kosten te maken krijgt.
  • U uw eigen opgewekte duurzame energie op een later tijdstip zelf wilt gebruiken.

Fudura heeft ervaring met energie opslag en de infrastructuur die hiervoor nodig is. Zo kunt u opgewekte energie efficiënt benutten.

Behoefte om even te sparren?

Heeft u een vraag? Dan staat één van onze collega’s u graag te woord.

Neem contact op

Contactpagina