Factuur

Op uw factuur ziet u de diensten en/of producten die u afneemt van Fudura. Welke u afneemt, hebben wij voor u gespecificeerd. Dit is nieuw op de factuur. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat u vragen heeft over wat er precies staat beschreven.

Wellicht herkent u alle producten niet meteen. Dat zal vooral het geval zijn bij de zogenaamde middenspanningsinstallaties, zoals transformatoren, schakelinstallaties en/of behuizingen, omdat u over het algemeen geen toegang heeft tot de ruimtes waar deze bedrijfsmiddelen staan. Daarom hebben wij deze producten voor u op een rij gezet.

Transformatoren

Onderstaand overzicht toont de productgroep transformatoren die u kunt tegenkomen op uw factuur. Herkenbaar in beeld en helder omschreven. Zo weet u precies wat u afneemt en waarvoor u betaalt. Op de specificatie ziet u mogelijk de volgende algemene afkortingen staan:

  • MS: Middenspanning. Dit is een spanning van 10.000 volt ofwel 10kV (kilovolt).
  • kVA: Kilovoltampère, eenheid van elektrisch vermogen. Het vermogen dat een installatie kan leveren.

 

Transformator

Op uw factuur vermeld als: 

  • Huur MS transformator x kVA
  • Huur MS transformator x kVA (gh)

Functie:
De netspanning van de netbeheerder bedraagt 10.000 volt. Deze spanning is zo hoog zodat bij het transport over grote afstanden zo min mogelijk energie verloren gaat. De transformator is nodig om deze hoge spanning te transformeren naar uw gebruikelijke bedrijfsspanning 400/250V.

Vermogen:
Fudura verhuurt transformatoren in de range 100-250-400-630-1.000-1.600-2.000 en 2.500 kVA.

Toevoeging (gh):
Transformatoren zijn voorzien van een middel om de warmte af te voeren naar de buitenwand. Standaard is de transformator hiervoor gevuld met olie. Voor bijzondere bedrijfssituaties wordt (het duurdere) giethars toegepast. Indien er sprake is van giethars wordt dit afzonderlijk vermeld op de factuur met de toevoeging (gh).

Fudura Factuur

Station

Op uw factuur vermeld als:
Huur prefab station type x

Functie:
In de meeste gevallen wordt de transformator ondergebracht in een betonnen ‘trafo huisje’ op uw terrein.

Typen:
Op de afbeelding vindt u het meest voorkomende type. In mindere mate komen andere vormen en materialen voor.

Factuur 2

Heeft u toch nog een andere vraag?

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Op deze pagina vindt u ook het antwoord op veelgestelde vragen. U kunt ook contact opnemen met onze Klantenservice via telefoonnummer 088 - 238 38 38. De klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur. Of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contactformulier

Contactpagina