Een duurzaam en rendabel alternatief bij netcongestie

Meer vermogen nodig, maar kampt jouw regio met een vol stroomnet? Of loopt de netverzwaring op qua kosten? Voor een vast maandbedrag integreren wij een slimme batterij in jouw infrastructuur.

Direct contact

De mogelijkheden van Energieopslag

Peak shaving

Hierbij sla je energie op bij laag verbruik en zet die in tijdens piekmomenten. Zo heb je ook dan genoeg stroom. Je hoeft dus niet te wachten op een sterkere netaansluiting om te kunnen groeien.

Time shifting

Kun je extra opgewekte energie niet terugleveren aan het net of wil je de energie later inzetten, bijvoorbeeld om ’s nachts bedrijfsauto’s op te laden? Met een batterijsysteem kan dat én bespaar je veel geld.

Noodvoorziening

Bij belangrijke bedrijfswerkzaamheden is een goede noodvoorziening essentieel. Want wat doe je als de netspanning wegvalt? Een batterij is een betrouwbaar en duurzaam alternatief voor een gas- en dieselaggregaat.

Batterijen van Fudura.

Full service energiepartner

Wij zorgen voor een werkend systeem, zodat jij er als klant geen omkijken maar naar hebt. Voor een vast maandbedrag krijg je precies wat je bedrijf nodig heeft, zolang je het nodig hebt. 

Daarbij zorgen wij voor de implementatie, monitoring, onderhoud en 24x7 storingsdienst. 

Integrale oplossing

Als specialist in meet- en infradiensten integreren wij een batterij naadloos in jouw energie-infrastructuur. Op deze wijze werken al jouw energiecomponenten optimaal samen en kunnen wij sturen op data. Zo ben jij als bedrijf voorbereid op de toekomst.

Simulaties op basis van data

Wij voeren uitgebreide simulaties uit van jouw gewenste energieverbruik en schetsen toekomstige scenario’s voor het toepassen van een batterij. Dit doen wij allemaal vooraf. Blijkt een batterij niet rendabel, dan kijken we samen naar andere oplossingen.

Meer vermogen op een overvol energienetwerk voor Agrifirm

Klantverhaal Agrifirm

Toen het productieproces op hun locatie in Emmeloord door netcongestie dreigde vast te lopen, moesten ze op zoek naar een oplossing. Loek Willenborg, teamleider onderhoud & techniek: ‘Het was een vrij acuut probleem, omdat de netbeheerder normaal gesproken je vermogen verhoogt als je meer verbruikt. Nu konden we dus simpelweg niet meer krijgen en zochten we naar een slimme oplossing. 

Lees verder

De voordelen van Energieopslag

Energieopslag

Interessant alternatief voor een netverzwaring.

Betrouwbare en veilige technologie, past door integraal ontwerp perfect in je energie-infrastructuur.

Zorgeloos: wij zijn verantwoordelijk voor ontwerp, installatie, onderhoud en storingsafhandeling.

Je huurt gewoon wat je nodig hebt.

Altijd inzicht en beheer op afstand voor optimale werking van de batterij.

Bijdragen aan het duurzame energienetwerk van de toekomst.

Zo werken we

Stap 1

We maken kennis met jouw bedrijf

Stap 2

We doen een haalbaarheidsonderzoek

Stap 3

Je krijgt een een passende offerte

Stap 4

Na akkoord installeren we jullie nieuwe batterijsysteem

Stap 5

We regelen de monitoring en exploitatie

Stap 6

Je krijgt 24x7 support

Behoefte om even te sparren?

We staan voor je klaar om de mogelijkheden van Energieopslag te bespreken. 

Ja, dat wil ik

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Energieopslag? Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Onze energieopslagsystemen kunnen systeemdiensten leveren aan netbeheerder TenneT. Hierdoor draag je actief bij aan de frequentiehandhaving van het Nederlandse elektriciteitsnet. Als je de batterij inzet voor deze frequentieregeling, ontvang je een financiële vergoeding. Zo compenseer je (een deel van) de kosten.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Standaard bieden wij een ‘turnkey’, dus gebruiksklaar, energieopslagsysteem aan. Deze wordt modulair opgebouwd uit units van 540 kWh. De installatie leveren we met een 20ft container. Natuurlijk zijn er ook andere opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een 4ft container met minder vermogen.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

In het haalbaarheidsonderzoek beoordelen onze ervaren technici samen met jou en jullie installateur of de installatie voldoet. En wat er eventueel aangepast moet worden.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   
Ja, dat kan. Uit ervaring blijkt wel dat dit meestal niet genoeg inkomsten genereert om de batterij helemaal terug te verdienen (bij onze klanten met een grootzakelijke aansluiting).
Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Alle vragen