Energieopslag

Een duurzaam en rendabel alternatief voor netverzwaring

Heeft u meer vermogen nodig maar is uw aansluiting de limiterende factor? Loopt uw netverzwaring op in de kosten? Of gaat u maar een gedeelte van uw toekomstige aansluiting gebruiken? Dan is energieopslag van Fudura wellicht iets voor u!

Met een batterij is het mogelijk om eigen opgewekte energie op te slaan en pieken in uw verbruik of opwek op te vangen. Met als resultaat dat uw bedrijf minder afhankelijk is van het net én u een aanzienlijk lagere energierekening krijgt.

Stel:

U heeft een 1750 kVA aansluiting en door toenemende bedrijfsactiviteiten en/of uitbreiding van elektrisch vervoer is de capaciteit van uw aansluiting niet meer toereikend.

U kunt in dat geval twee dingen doen:

  1. De aansluiting laten verzwaren door de netbeheerder. Dit vraagt een grote investering vooraf, resulteert in hogere periodieke kosten en leidt vaak tot ingrijpende wijzigingen aan uw aanwezige infrastructuur.
  2. U maakt gebruik van Energieopslag van Fudura. De batterij vangt de pieken in uw verbruik op en hierdoor hoeft uw aansluiting niet verzwaard te worden. Daarnaast kan de batterij worden ingezet om het elektriciteitsnet te balanceren, waarvoor u een vergoeding ontvangt. Voor deze batterij betaalt u huur aan Fudura

Door te kiezen voor energieopslag kunt u uw groeiambities op flexibele wijze realiseren. Daarnaast levert u een bijdrage aan het verduurzamen van het elektriciteitsnet én bespaart u op uw elektriciteitsrekening. Neem contact op met één van onze specialisten voor een haalbaarheidsonderzoek en kom te weten hoeveel u kunt besparen met energieopslag.

Fudura Icon Energieopslag

We helpen met

U kiest voor Energieopslag

Niet duurder dan een verzwaring vanuit aansluiting.

Betrouwbare en veilige technologie, past door integraal ontwerp perfect in uw infrastructuur.

Huren zonder zorgen; Fudura is verantwoordelijk voor ontwerp, installatie, onderhoud en storingsafhandeling.

Altijd inzicht en beheer op afstand voor optimale werking van de batterij.

Levert een bijdrage aan een duurzaam energienetwerk van de toekomst.

Ontwikkeld voor diverse toepassingen en omgevingen (peak shaving, load balancing, frequentieregeling, energiehandel).

Klik op de video om deze te bekijken.

 

 

Download hier

Algemene- en productvoorwaarden

Productfolder Energieopslag

In 5 stappen

Kijken wij met u naar een efficiënte en duurzame opslagmogelijkheid.

Behoefte om even te sparren?

Heeft u verder nog vragen over Energieopslag? Neem dan contact op met onze specialisten via energiesystemen@fudura.nl. Wilt u liever direct een aanvraag indienen? Dat kan heel eenvoudig door op onderstaande button te klikken.

Aanvraag indienen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over dit product? Bekijk de veelgestelde vragen en vind uw antwoorden.

Een piekbelasting veroorzaakt door een duurzame energiebron of zware machines kan worden gereduceerd door het energie opslag systeem op juiste momenten te laden of ontladen. Door uw piekbelasting te verlagen, kunt u mogelijk een verzwaring van uw aansluiting voorkomen en besparen op uw elektriciteitskosten.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Energie opslag systemen van Fudura zijn in staat systeemdiensten te leveren aan netbeheerder TenneT. Hierdoor draagt u actief bij aan de frequentiehandhaving van het Nederlandse elektriciteitsnet.  Wanneer u uw batterij inzet voor frequentieregeling, ontvangt u hiervoor een financiële vergoeding die het mogelijk maakt om (een deel van) uw kosten voor de batterij te compenseren.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

In overleg is veel mogelijk. Standaard bieden wij een ‘turnkey’ energieopslagsysteem, wat modulair wordt opgebouwd uit units van 540 kWh. Deze installatie wordt met een 20ft container geleverd.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

In het haalbaarheidsonderzoek zullen onze ervaren technici met u en uw installateur beoordelen in hoeverre uw installatie voldoet en wat aangepast zou moeten worden.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   
Ja, dat kan. Uit ervaring blijkt dat dit meestal niet genoeg inkomsten genereert om de batterij terug te verdienen (bij klanten met een grootzakelijke aansluiting).
Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Alle items