Verduurzamen

Is energieneutraliteit of off-grid jouw ambitie?

Is het jouw ambitie om onafhankelijk te zijn van het elektriciteitsnetwerk en volledig off-grid te gaan? De komende jaren zien we een sterke stijging in het elektriciteitsverbruik. Wil jij minder afhankelijk zijn van het net? Autarkische energiesystemen, ook wel off-grid systemen genoemd, zijn energievoorzieningen die los staan van het lichtnetwerk. Hierdoor ben je steeds onafhankelijker van externe energieleveringen.

Efficiënter energie benutten

Helemaal off-grid kan Fudura nog niet voor je realiseren. Wel kunnen we jou verder helpen in het efficiënter benutten van je energie. Of dit nu energie is die je zelf opwekt of energie die je is geleverd door jouw netbeheerder, wij staan voor jou klaar om je duurzame ambitie naar energieneutraal ondernemen te begeleiden.

Door het opzetten van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer met slimme oplaadsystemen, door validatie van energieopwek met zonnepanelen of warmte- koudeopslag en middels energieopslag in batterijen, zorgen wij ervoor dat jij toekomstbestendig wordt. Samen voorkomen we dat je aansluiting versterkt hoeft te worden en zorgen we voor voertuig opladen, ook als de zon niet schijnt.

Netonafhankelijkheid

Netonafhankelijkheid in deze tijd betekent vooral het efficiënt gebruik maken van duurzame energie-opwekking, zoals zonne- en windenergie. Dit zijn bronnen van energie die bijna overal beschikbaar zijn. De uitdaging is hun variabele aanbod. In een off-grid systeem is de opslag van energie dus essentieel.

Behoefte om even te sparren?

Heb je nog vragen of behoefte om te sparren? Onze collega's staan altijd klaar om je te helpen. Neem contact op voor al je vragen of bekijk de FAQ voor jouw antwoord.

Neem contact op

Mdw headset bureau