Sponsoring

Energieke zelfredzaamheid in Zuid-Afrika

Dagelijks helpen we Nederlandse ondernemingen met het verbeteren van hun energieprestaties. Daarnaast willen we verder kijken om onze visie, ook over de grens, invulling te geven.

Fudura verbindt zich daarom aan Stichting Vrienden van Bambanani in Zuid-Afrika om de jongste generatie van Zuid-Afrika een betere toekomst te geven. De stichting heeft inmiddels 84 scholen opgezet waar 4.200 kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar een veilig onderkomen hebben en goede verzorging krijgen. Het streven? Om iedere school zo snel mogelijk zelfredzaam te maken, ook op het gebied van duurzaamheid.

Fudura realiseert

Door samen op te trekken gaan we deze scholen voorzien in de basisbehoefte energie; namelijk gas en elektra. Voor ons in Nederland is gas en elektra vanzelfsprekend. Voor deze scholen is dit niet het geval. Wij helpen, zo zorgen wij dat de scholen jaarlijks voldoende gasflessen hebben om veilig te koken op een gasfornuis in plaats van op houtvuur. Ook gaan we de Bambanani-scholen stapsgewijs voorzien van zonnepanelen.

Collega’s van Fudura gaan ter plaatse om mensen op te leiden en de technische kennis over te dragen. Zo blijft op lange termijn de energie op een duurzame wijze opwekt worden. En ook onze klanten helpen mee aan dit mooie doel.   

Nieuwsgierig geworden naar Bambanani? Kijk op bambanani.org.

Wat heeft Fudura in 2022 gedaan

Om Bambanani dit jaar toch onder de aandacht te brengen én te ondersteunen op een andere (bijzondere) manier hebben wij alternatieven gezocht om ons steentje bij te dragen.

Expeditie naar Zuid-Afrika. Een Fudura-team heeft een aantal scholen voorzien van zonne-installaties. 

We storten einde jaar de donaties vanuit de verjaardagskaartenactie (5 euro per verstuurde kaart).

In het medewerkersonderzoek en het klanttevredenheidsonderzoek hebben wij beloofd om € 1 per ingevulde enquête te doneren. Over het afgelopen jaar is het totaalbedrag € 2.112. Dit bedrag komt bovenop de veiling die wij in december 2020 hebben georganiseerd speciaal voor Stichting vrienden van Bambanani.