Wij zijn Fudura

Energieke zelfredzaamheid in Zuid-Afrika

Ons streven naar energieke zelfredzaamheid gaat verder dan Nederlandse bedrijven. We kijken over de grens en bieden onze hulp aan waar we kunnen.

Fudura heeft zich verbonden aan Stichting Vrienden van Bambanani in Zuid-Afrika, omdat we geloven in het verschaffen van een betere toekomst voor de jongste generatie van Zuid-Afrika. Bambanani heeft inmiddels 84 scholen opgezet waar ze 4.200 kinderen, in de leeftijd van 0 tot 6 jaar, niet alleen een veilig onderkomen bieden maar ook goede zorg. Hun doel? Iedere school zo snel mogelijk volledig zelfredzaam maken, en dat omvat ook duurzaamheid. Dat is waar Fudura in beeld komt.

Fudura realiseert

Door samen te werken, geven we deze scholen basisvoorzieningen zoals gas en elektra. Voor ons in Nederland lijkt dat vanzelfsprekend, maar voor deze scholen is het een grote stap vooruit. We bieden hulp in de vorm van jaarlijkse leveringen van gasflessen, waardoor de scholen veilig kunnen koken op een gasfornuis in plaats van op een houtvuur.

Maar we stoppen niet bij energievoorziening. Wij willen ook voorbeelden van duurzaamheid stellen. Daarmee beginnen we met het installeren van zonnepanelen op de Bambanani-scholen. Onze specialisten ter plaatse zullen mensen opleiden en technische kennis overdragen om deze duurzame energievoorziening op lange termijn te waarborgen.

Dit ambitieuze doel is iets waar we niet alleen aan werken. We zijn blij dat onze klanten ook bijdragen aan deze mooie initiatief.

Wil je meer weten over Bambanani? Kijk dan op bambanani.org.

200901 4265

En wat heeft Fudura in 2022 gedaan?

We zijn actief gebleven op verschillende manieren. 

Een team van Fudura heeft Expeditie naar Zuid-Afrika gemaakt en meerdere scholen voorzien van zonne-installaties. 

Verder hebben we de opbrengst van de verjaardagskaartenactie (5 euro per verzonden kaart) gedoneerd.

En beloofden we € 2 te doneren voor elke ingevulde enquête in onze klanttevredenheidsonderzoek.

We blijven zoeken naar manieren om ons steentje bij te dragen en de volgende stappen te zetten richting een duurzame toekomst.