Bio-transformator

Vraag een offerte aan

Bio-transformator

Bij Fudura hebben we energie-oplossingen die werkprocessen slimmer en voordeliger maken. Een goed voorbeeld hiervan is onze Bio-transformator. Normaliter vormt de minerale olie een essentieel onderdeel van een transformator. Het zorgt voor koeling en voorkomt dat de buitenkant van de transformator onder stroom komt te staan. Bij onze Bio-transformator hebben we deze minerale olie vervangen door een biologisch ester - een simpele zet met positieve gevolgen voor jouw onderneming.

Voordelen van de Bio-transformator

Laat je CO2 footprint slinken met onze Bio-transformator. Het biologisch ester levert een positieve CO2-footprint op en draagt direct bij aan een groenere bedrijfsvoering.

Bij traditionele transformatoren kan een lekkage leiden tot grond- en/of bodemvervuiling. Dankzij de natuurlijke oorsprong van het ester, zorg je met onze Bio-transformator voor minder impact. Het ester is namelijk binnen één maand biologisch afbreekbaar.

Kies voor veiligheid. Het ester van de Bio-transformator heeft een hoger brandpunt. Dit betekent dat in het uitzonderlijke geval van brand, er minder dichte en zwarte rook ontstaat.

Transformator 3
Station 3

Dimensies van de Bio-transformator

De Bio-transformator heeft nagenoeg dezelfde afmetingen als bestaande transformatoren. Hierdoor past hij altijd in jouw Fudura compactstation.

Fudura tabel besparing Kg CO2 Biotransformator

*kunnen geen rechten aan worden ontleend

Wat betekent dit voor je CO2-footprint?

De hoeveelheid CO2 die je bespaart met de Bio-transformator van Fudura is afhankelijk van het vermogen van je transformator.

Een transformator met minerale olie stoot tijdens het productieproces van de olie gemiddeld 0,12 kg CO2 per 1 kg minerale olie uit. De Bio-transformator daarentegen realiseert een CO2 besparing van -2,4kg CO2 per 1 kg biologisch ester. Lees meer over de gemiddelde CO2-besparing per transformatorvermogen in onze handige tabel*.

Meer weten over de Bio-Transformator?

Wil jij samen met Fudura voorop lopen in de energietransitie? Neem dan contact op met onze klantenservice op werkdagen via 088 – 238 38 38 tussen 08:00 en 17:00 uur, of laat een bericht achter op ons contactformulier. We helpen je graag verder.

Zet vandaag nog de stap naar een duurzamere toekomst met Fudura. Laat je door ons begeleiden naar de energieoplossingen van morgen.

Neem contact op

Mdw headset bureau