Onze infradiensten, jouw bedrijfszekerheid en continuïteit

Onze transformatoren

Heeft jouw onderneming niet genoeg aan een 3x250A aansluiting? Dan heb je vaak een transformator nodig. Wij hebben al meer dan 10.000 transformatoren geplaatst. Daarbij staan veiligheid en duurzaamheid centraal. En bij ons huur je gewoon wat je nodig hebt. Zo ook een transformator.

Vraag een offerte aan

Hoe werkt een transformator?

Een transformator werkt met twee spoelen: een primaire en secundaire spoel. De primaire spoel wekt een snel wisselend magneetveld op. De secundaire spoel wekt met dit wisselende magneetveld een inductiespanning op. Daardoor kan een transformator een hoge wisselspanning omzetten in een lagere wisselspanning. En andersom. Zonder daarbij veel energie te verliezen.

Over infrastructuur-als-een-service

De energiebehoefte is bij elk bedrijf anders. Met infrastructuur-als-een-service bieden we een complete en schaalbare oplossing. Als onderdeel van deze service kun je ook een transformator bij ons huren. Inclusief behuizing, laagspanning verdeelinrichting en als het nodig is mét bijbehorende middenspanning-schakelinstallatie. Als je een transformator bij ons huurt, dan betaal je altijd een vast bedrag per maand. Inclusief alle services van infrastructuur-als-een-service. Of het nu gaat om een nieuwe installatie of uitbreiding van een bestaande: we leveren altijd 100% maatwerk.

Infrastructuur-als-een-service:

  1. Installatieverantwoordelijkheid
  2. Onderhoud
  3. 24/7 storings- en wachtdienst met landelijke dekking
  4. Gebruik maken van strategische storingsvoorraad
Kies voor een ​Groendak op een transformatorstation

Groendak

Onze transformatorstations staan bekend om hun duurzaamheid. Niet per se om hun schoonheid. Daar draaien we niet omheen. Je transformatorstation in een mooier en nog duurzamer jasje steken? Kies voor een Groendak. Ons Groendak is een sedumdak en geschikt voor transformatorstations. Goed voor de ​biodiversiteit in de omgeving en vochthuishouding. En mooi voor het zicht. Een sedumdak heeft bovendien bijna geen onderhoud nodig is.

Meer weten?

Bekijk de video

Duurzame transformatoren

Al onze transformatoren zijn duurzaam. We hebben twee soorten: de Bio-transformator en de refurbished transformator. Ze hebben hetzelfde service- en onderhoudspakket. Daarnaast hebben ze elk hun eigen voordelen, waardoor er altijd een transformator bij jullie wensen en situatie past. Onze projectleider adviseert graag welke optie voor jullie het meest geschikt is.

De Bio-transformator: een duurzaam alternatief

Een essentieel onderdeel van een transformator is de isolator. Normaal is deze gemaakt van aardolie, die zorgt voor koeling en voorkomt dat de buitenkant van de transformator onder stroom komt te staan. Bij de biologische transformator is de minerale olie vervangen door een biologisch ester. Dat is een stuk beter voor het milieu. Benieuwd welke voordelen het nog meer biedt? Bekijk de productfolder of neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Refurbished transformator: snel uit voorraad leverbaar

Sommige transformatoren komen na een paar jaar weer bij ons terug. Bijvoorbeeld omdat een klant een grotere transformator nodig heeft door uitbreiding van het productieproces, waardoor de huidige capaciteit niet meer volstaat. Wij halen de transformator op en keuren het apparaat volledig. Indien nodig voeren we ook onderhoud uit.

Enkel de transformatoren die we op alle aspecten goedkeuren, zetten we opnieuw in bij onze klanten. Hierdoor voldoet elke refurbished transformator aan alle relevante wet- en regelgeving. Ook hierbij geldt onze dienst infrastructuur-als-een-service. Daardoor kun je de transformator met een gerust hart gebruiken en hebben jullie energiezekerheid. Door gebruikte materialen een tweede leven te geven, dragen we samen bij aan een circulaire en milieubewuste economie.

Installatieverantwoordelijkheid, onderhoud en beheer in goede handen

  • Beheer van zo'n 17.000 transformatoren in geheel Nederland
  • Kennis en ervaring met alle spanningsniveaus
  • Hoog veiligheidsbesef bij alle medewerkers
  • Gecertificeerd volgens de hoogste standaard

Lees meer

Meer weten over onze transformatoren?

Bel onze klantenservice via: 088 – 238 38 38. We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur. Of stel je vraag via ons contactformulier.

Contactformulier

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze producten en diensten? Bekijk de veelgestelde vragen en vind je antwoorden.

Dat staat hier:

Inrichten inpandige transformatorruimten Inrichten

Inpandige middenspanningsschakelruimte

Voor het opvragen van tekeningen kun je contact opnemen met jouw Fudura Projectleider.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Dit hangt af van het gewenste aansluitvermogen. Tot 173 kVA (3x250A) heb je voldoende aan een laagspanningsaansluiting. Voor een hoger vermogen heb je over het algemeen een transformatorstation nodig. Jullie netbeheerder bepaalt wat in jullie situatie het meest wenselijk is.

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Tijdens kantooruren (werkdagen van 8.00 –17.00 uur) brengen we voor het in- en uitschakelen voor noodzakelijk onderhoud en/of het verlenen van toegang niets in rekening. Buiten kantooruren berekenen we de gewerkte uren en reiskosten, inclusief eventuele toeslagen.

Aanvraag indienen

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Ja, als het station hiervoor geschikt is. Je betaalt dan eenmalig de kosten voor de uitwisseling van de transformator en de verhoogde maandelijkse huur of we verhogen alleen de maandelijkse huur. Is het station niet geschikt? Dan moet deze worden vervangen. Dit is in alle situaties maatwerk.

Contactformulier

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Dat lees je hier:

Meer over installatieverantwoordelijkheid

Heeft de informatie op deze pagina je geholpen?
   

Alle vragen