Een duurzame oplossing voor netcongestie: Fudura en DKG Groep slaan de handen ineen!

Nieuws | 5-12-2022

DKG Groep, het moederbedrijf van Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, groeit hard en wil haar bedrijfsprocessen verder verduurzamen. Deze groei vraagt om een toename van stroom voor onder andere het pas in gebruik genomen nieuwe hoofdkantoor en meer laadpalen voor medewerkers en bezoekers.

Door netcongestie is extra vermogen van de netbeheerder voorlopig niet beschikbaar. Fudura zorgt ervoor dat DKG haar plannen, zonder extra vermogen uit het net, toch kan realiseren.

Werkwijze

Samen met onze partner Greener Power Solutions is er vandaag een energie opslag systeem geïnstalleerd. Het systeem laadt op wanneer er voldoende stroom beschikbaar is en ontlaadt op tijden dat DKG piekvermogen vraagt. Dankzij een samenwerking met Scholt Energy wordt een deel van de batterijcapaciteit, die DKG niet gebruikt, ingezet voor energiehandel. Fudura levert het systeem ‘energy-as-a-service’. Dit houdt in dat DKG enkel betaalt voor de zelf gebruikte batterijcapaciteit en dat Fudura zorgt voor de rest: van installatie tot en met exploitatie.

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem gerust contact op met onze Klantenservice via het telefoonnummer 088 - 238 38 38. Bereikbaar op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Wij helpen u graag verder.