Extra donatie aan Stichting Vrienden van Bambanani

Nieuws | 23-1-2023

Gedurende het jaar voert Fudura zowel klant- als medewerkerstevredenheidsonderzoek uit. Deze feedback helpt Fudura om enerzijds de dienstverlening te verbeteren en anderzijds om Fudura als werkgever te verbeteren.

Als dank hiervoor schenkt Fudura voor elke ingevulde enquête twee euro aan Stichting Bambanani. Dit creëert een echte win-win-win situatie. Meer tevreden klanten en medewerkers, maar ook de Stichting Vrienden van Bambanani die nog meer kinderen in Zuid-Afrika kan helpen. In totaliteit heeft Fudura in 2022 een bedrag van 2112 euro geschonken aan de Stichting Vrienden van Bambanani. Namens Fudura, bedankt iedereen voor de feedback!

Wat gebeurt er met de donatie?

“De donatie is zeer welkom”, stelt Ed Rakhorst, Project- en investeringsmanager van Stichting Vrienden van Bambanani.  "Er lopen diverse initiatieven, waaronder het Foodprogram. Dit programma voorziet de scholen van Bambanani in voeding. Denk hierbij aan: bonen, rijst, suiker en ingeblikte vis. De scholen krijgen gedurende één jaar ondersteuning om een nieuwe manier van koken onder de knie te krijgen. Het doel: scholen gevarieerd en gezond te leren koken. Voor circa 750 euro per jaar kunnen we een Bambanani school gedurende één jaar lang ondersteunen op het gebied van voeding." 

"Daarnaast streeft Stichting Bambanani ernaar dat elke school haar eigen groente kan verbouwen in een zogeheten Foodtunnel. Eigen verantwoordelijkheid en betrokkenheid is key als het gaat om duurzame zelfredzaamheid. De eerste pilot start begin 2023! We hebben er zin in", aldus Ed Rakhorst.

Stichting Vrienden van Bambanani 

Fudura heeft zich verbonden aan Stichting Vrienden van Bambanani in Zuid-Afrika. De stichting helpt de jongste generatie van Zuid-Afrika een betere toekomst te geven en heeft inmiddels 84 scholen opgezet waar 4.200 kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar een veilig onderkomen hebben en goede verzorging krijgen. Het streven? Om iedere school zo snel mogelijk zelfredzaam te maken, ook op het gebied van duurzaamheid.