Nieuws

Fudura plaatst Groendak op een transformator station

Nieuws | 29-2-2024

We schreeuwen het van de daken: we zijn trots op ons eerste Groendak! Bij alles wat we doen zijn we de verandering voor door duurzame oplossingen te bedenken voor de energietransitie. Zo plaatsen we alleen nog maar duurzame transformatoren. En zijn al onze nieuwe installaties SF6-vrij. Prachtige oplossingen, alleen niet zo zichtbaar als het Groendak.  Groendaken geven de natuur meer ruimte. We plaatsten het eerste Groendak op een transformatorstation van Waterschap de Dommel.

Ons eerste Groendak

Ons Groendak is een sedumdak en geschikt voor transformatorstations. Het dak bestaat uit rotsplanten. Goed voor de natuur én het geeft een prettig aanzicht. We hebben op het terrein van Waterschap de Dommel het dak van het transformatorstation vergroend. Dat deden we in samenwerking met onze partner NatureGreen en Batenburg Energietechniek, een leverancier van transformatorstations. Een mooi en duurzaam project. In de video zie je hoe NatureGreen het Groendak plaatst en vertellen we over de meerwaarde.

De voordelen van een Groendak

Groendak. Ook weleens fijn in de energiewereld: een woord voor een product dat meteen een beeld oproept. Dat is meteen ook een mooi voordeel, want het fleurt de omgeving op. Het trekt vlinders, bijen en vogels aan. En een Groendak verbetert de luchtkwaliteit. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen. We noemen de belangrijkste.

  • Zorgt voor een prettig groen & natuurlijke aanblik
  • Draagt positief bij aan de lokale biodiversiteit
  • Vangt hemelwater op en houdt het lang vast.
  • Neemt CO2 op en zet het om in zuurstof.
  • Heeft weinig onderhoud nodig doordat de rotsplantjes oersterk zijn
  • Geeft tot 6 x grotere zonlichtweerkaatsing waardoor het rondom koeler is.
  • Bezit een natuurlijk koelvermogen in zomerse hitteperioden.

Waar werken we aan?

We kunnen een Groendak aanleggen bij huidige transformatorstations. En ook op het dak van nieuwe stations. Heb je als klant van Fudura interesse in een Groendak, laat het ons weten. Samen werken we aan een betere wereld.

Interesse?

Benieuwd naar de mogelijkheden van groendaken op jullie stations? Laten we in gesprek gaan. We denken graag met je mee!

Maak een terugbelafspraak