Verkadefabriek en Fudura: samen sterk in elektrisch laden

De Verkadefabriek, een bekende culturele hotspot in Den Bosch. Een ontmoetingsplek dus, daar komen heel wat mensen op af. Steeds vaker met hun elektrische auto. Om ervoor te zorgen dat zij na een avondje uit ook weer thuis kunnen komen, heeft de Verkadefabriek vier Laadpalen van Fudura laten plaatsen. En ze worden “veelvuldig gebruikt”.

Met meer dan 6.000 activiteiten per jaar mag de Verkadefabriek rekenen op heel wat bezoekers. Een steeds groter deel daarvan komt met een elektrische auto. Laadpalen moesten er dus een keer van komen. “Klopt, we merken dat de vraag naar laadpalen groeit”, vertelt Ronald Rameckers, Hoofd Gebouw bij de Verkadefabriek. “Vooral bij de zakelijke markt is de vraag naar elektrische laadpunten sterk toegenomen. We willen al onze gasten goed bedienen, zéker ook de e-rijders. Het sluit ook aan bij onze wens om de Verkadefabriek steeds duurzamer te maken.” Voor Rameckers alle reden om op zoek te gaan naar een passende oplossing én aanbieder.

Verkadefabriek 2
Verkadefabriek 3
Verkadefabriek 4

Verkadefabriek en Fudura

Na een verkenning van aanbieders in ‘laadpalenland’, liet Rameckers zijn oog vallen op de Laadpalen van Fudura. “Er waren een aantal zaken die voor ons van belang waren, we wilden bijvoorbeeld geen laadpalen in eigen bezit hebben. Fudura biedt een aantrekkelijke verhuurconstructie, daardoor hoeven wij niet ineens een grote investering te doen. Dat maakt het voor ons heel interessant. We huren nu voor een klein bedrag per laadpaal per maand.”

Ook de installatie van de laadpalen was voor Rameckers een belangrijke factor in de keuze van de voor ons juiste leverancier. “Fudura is specialist in energie-infrastructuur, dat maakte de keuze voor ons gemakkelijker. Fudura levert de laadpalen en verzorgt de installatie van schouw op locatie tot plaatsing en oplevering. De installatie ging fantastisch snel en professioneel. De laadpalen werkten meteen, ook dat hebben wij én onze gasten als prettig ervaren.”

Meer laadpalen in de toekomst

Op dit moment staan er vier laadpalen bij de Verkadefabriek. De kans dat dit er meer worden in de nabije toekomst ziet Rameckers als heel reëel. De vraag uit de markt blijft groeien én de mogelijkheid om op de locatie elektrisch te laden, is ook bij de medewerkers niet onopgemerkt gebleven. “De medewerkers vinden het heel makkelijk, ze zijn blij met de laadpalen”, vertelt Rameckers. “Het is zelfs zo dat zij zich nu ook sneller oriënteren op het rijden in een elektrische auto. Dat is een mooie ontwikkeling. Het is daarom ook fijn om te weten dat Fudura ons eigen laadpalennetwerk vrij eenvoudig kan uitbreiden. Laadpalen zijn eenvoudig bij te plaatsen.”

De laadpalen zijn onderdeel van de duurzame doelen van de Verkadefabriek. De cultuurlocatie zette al meerdere stappen in verduurzaming. Van zonnepanelen op het dak tot LED verlichting in het gebouw en bijdragen aan biodiversiteit door het plaatsen van vogelhuisjes en groene zones. “En nu zetten we verdere duurzame stappen samen met Fudura.”

Heeft u vragen of wilt u meer weten over laadpalen?

Bel onze klantenservice via telefoonnummer 088 – 238 38 38, bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur, of stuur een e-mail.

Mdw headset bureau