Nieuws

Bruynzeel Storage Systems: inzicht in (sluip)verbruik zorgt voor een besparing én verduurzaming

Sinds 1953 ontwikkelt en produceert Bruynzeel Storage Systems in het Limburgse Panningen innovatieve en duurzame opslagsystemen. Deze opslagsystemen worden wereldwijd gebruikt door onder andere musea, bibliotheken en de gezondheidzorg om zo efficiënt mogelijk hun objecten, documenten en collecties op te slaan. Bruynzeel Storage Systems zoekt voortdurend naar nieuwe manieren om te verduurzamen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de gebruikte materialen en het productieproces, maar ook naar de gebouwen. Ook is men dagelijks bezig om de bewustwording van collega’s te vergoten. Om inzicht te krijgen in de energieprestaties maakt Bruynzeel Storage Systems graag gebruik van de inzichtmodule Mijn Fudura Pro.

Verduurzamen

“Verduurzamen is onderdeel van ons DNA. Besparen in ruimte, grondstoffen en energie. Wat je niet nodig hebt, moet je ook niet in huis halen”, aldus Theo Rutten, Maintenance Manager bij Bruynzeel Storage Systems. “Sinds 2009 zetten we actief in op het verduurzamen van onze processen. Een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van olievrije materialen. Voorheen dienden deze materialen in een speciaal ontvettend bad geplaatst te worden voordat deze voorzien konden worden van een poedercoat. Dankzij de olievrije materialen is een dergelijk ontvettend bad overbodig geworden. Daarmee besparen we op jaarbasis een hoeveelheid water dat gelijk staat aan een dorp van 35.000 inwoners. Het principe ‘wat je niet nodig hebt, moet je ook niet in huis halen’ is hier van toepassing”, vervolgt Rutten.

Bruynzeel storage systems 2
Bruynzeel storage systems 3
Bruynzeel storage systems 4

Verduurzamen is onderdeel van ons DNA. Besparen in ruimte, grondstoffen en energie. Wat je niet nodig hebt, moet je ook niet in huis halen

Mijn Fudura Pro

De doelstelling van Bruynzeel Storage Systems is om ieder jaar 2% energie te besparen. “De laatste maanden kijken we bijvoorbeeld naar ons sluipverbruik. Mijn Fudura Pro is een tool die ons hierbij de juiste inzichten geeft. Indien we een niet verklaarbare piek zien, zijn we in staat om hier snel op te anticiperen. Zo hebben we beter inzicht in het verbruik van onze installaties. We hebben bijvoorbeeld bepaalde motoren van installaties vervangen. Een investering waarvan we direct de effecten zagen. Doordat het energieverbruik inzichtelijk wordt gepresenteerd én je vergelijkingen kunt maken, ben je in staat continu het proces te optimaliseren. Deze inzichten en bespaartips delen we ook graag met onze collega’s. Iedere maand ontvangt men nieuwe tips en inzichten. Daarmee verkleinen we gezamenlijk niet alleen onze CO2 footprint maar realiseren we ook een kostenbesparing. Een mooi voordeel,” aldus Rutten.

Toekomst

“Wij blijven ons inzetten voor een duurzame planeet en nemen onze verantwoordelijkheid daarin. Ik ben ook een groot voorstander van dat meer bedrijven hun bespaar- en verduurzaamprojecten presenteren. Transparantie is hierin de key. Samen kunnen we een groot effect teweegbrengen,” aldus Rutten.

Wilt u ook inzicht in uw verbruiksgegevens om energiebesparing in gang te zetten? Maak dan zelf eenvoudig een Mijn Fudura-account aan.

Mijn Fudura aanvragen

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_Media_cshtml.Execute() in C:\home\site\wwwroot\Views\Partials\grid\editors\Media.cshtml:line 5
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
   at Umbraco.Web.Mvc.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_Base_cshtml.Execute() in C:\home\site\wwwroot\Views\Partials\grid\editors\Base.cshtml:line 20