Nieuws

Een passende oplossing voor congestie

Nieuws | 15-8-2022

Het energienet in Nederland raakt vol. Veel bedrijven in Nederland ervaren een overbelasting van het net en netbeheerders staan hierbij voor een grote uitdaging om te voldoen aan de benodige netcapaciteit. In deze overbelaste gebieden, de zo genoemde congestiegebieden, is de netbeheerder genoodzaakt geen nieuwe bedrijven óf verzwaring van aansluitingen toe te staan. Dit met grote gevolgen voor veel ondernemers. In deze gebieden is er voor zowel bestaande als nieuwe bedrijven die een zwaardere aansluiting willen, geen ruimte meer.

De ondernemer en netcongestie

Voor ondernemers is het erg lastig, al niet onmogelijk, om van de netbeheerder vermogen te krijgen wat nodig is voor uitbreiding van productie, nieuwbouw of elektrificatie. Dit probleem is naar verwachting niet op korte termijn opgelost. De nieuwe energiewet zorgt niet direct- voor meer ruimte op het net. Het uitbreiden van de elektriciteitsnetten is in volle gang, maar kost veel tijd.

Inzicht in energieverbruik met congestie scans

Fudura gelooft in een wereld waar we eerlijk en efficiënt met energie omgaan. Ook voor uw onderneming. Daarom bieden wij ondernemers toekomstbestendige oplossingen.

Wanneer verzwaring van de netaansluiting of verhoging van het gecontracteerd transportvermogen niet mogelijk is, kijken wij naar wat wel mogelijk is op de bestaande aansluiting. Dit doen wij samen met de ondernemer. Aan de hand van een congestie scan op locatie krijgen wij inzicht in het huidige energieverbruik, de mogelijkheden voor lokale opwek en opslag en de potentie van het slim afstemmen van energievraag (bijv. van de laadinfrastructuur) op de beschikbaarheid van energie.

Oplossingen voor een zelfvoorzienende onderneming  

Vanuit de uitkomsten van de congestiescan specificeert Fudura passende oplossing. Vaak is dit een combinatie van lokale opwek, opslag en vraagsturing. Met onze energie infrastructuur expertise kunnen we de ondernemer volledig ontzorgen bij de installatie, het beheer en onderhoud. Het resultaat is dat de beschikbare capaciteit op de huidige aansluiting optimaal wordt benut, zodat een uitbreiding van productie, nieuwbouw of elektrificatie binnen een afzienbare tijd wél mogelijk is.

Benieuwd naar wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem contact met ons op via info@fudura.nl

Fudura gelooft in een wereld waar we eerlijk en efficiënt met energie omgaan. Ook voor uw onderneming