Nieuws

Fastned en Fudura verlengen samenwerking op energie-infrastructuur voor snellaadstation

Nieuws | 12-3-2024

Fudura, specialist in de energie-infrastructuur, en het Europese snellaadbedrijf Fastned, bekend van het snellaadstations langs de Europese wegen, verlengen hun samenwerking voor de komende 10 jaar. Fudura en Fastned werken al vele jaren samen aan de energietransitie door het ontwerpen, plaatsen en onderhouden van de energie-infrastructuur rondom snellaadstations in Nederland. Er is nu een overeenkomst getekend voor een langere samenwerking.

Michiel Langezaal, medeoprichter en CEO van Fastned: “Fastned versnelt de transitie naar elektrisch rijden. Sinds 2012 gaan wij voorop in de ontwikkeling van laadinfrastructuur in Europa met een snel groeiend netwerk van snellaadstations. Fudura helpt ons hier al jaren bij. Daarom verlengen wij de samenwerking met hen dan ook graag. Daarnaast blijven we met elkaar nadenken en samenwerken hoe we vraag en aanbod van elektriciteit op onze stations nog beter op elkaar kunnen afstemmen.”

Meer snellaadpunten langs snelwegen

De vraag naar snellaadpunten langs snelwegen neemt hard toe. In januari 2024 waren 25% van nieuwverkopen (RVO, 2024) personenauto’s elektrisch. De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s de komende jaren alleen maar verder gaat toenemen. Met de snelladers en energie-infrastructuur van Fastned en Fudura helpen zij om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen.

“Fastned is een prachtig bedrijf dat in de afgelopen jaren haar positie in snelladen heeft veroverd. Wij zijn als Fudura enorm trots dat we dit prachtige bedrijf kunnen helpen in haar missie om de versnelling naar elektrisch rijden mogelijk te maken. Elektrisch rijden zal de komende jaren verder groeien, wat goed is voor Nederland en de leefomgeving. Deze samenwerking helpt ondernemend Nederland om mobiel te blijven, de transitie naar een duurzaam business model mogelijk te maken en snel en veilig te laden”, aldus Carlos Mendes Aguiar, CCO van Fudura.

Ook je energie-infrastructuur door Fudura laten regelen?

Fudura helpt je graag verder in het engineeren, plaatsen en onderhouden van jouw energie-infrastructuur. Bij Fudura kan je voor een vast maandbedrag energieoplossingen afnemen, zodat jij bezig kunt blijven met investeren in jouw kernactiviteiten.

Contact