Fudura en haar partner Op het Veld Belfeld

Snel schakelen, grote stappen zetten; daar houden we van bij Fudura. Die stappen worden nog groter wanneer je samenwerkt. Dat doen wij met sterke partners. Eén daarvan is Op het Veld Belfeld, project- en kennispartner op het gebied van technische installaties.

De klant staat centraal, wij roepen het vaak. Elke dag werken we aan betere en duurzamere oplossingen, want daar komen onze klanten verder mee. Zo ziet Ron Sijbers het ook. Hij is technisch commercieel adviseur bij Op het Veld Belfeld én onze partner in slimme oplossingen. “We weten elkaar goed te vinden, ook wanneer er snel een oplossing nodig is. Precies wat nodig is in het voortraject van onze projecten”, aldus Sijbers.

Transformator? Fudura bellen!

Al meer dan zevenentwintig jaar werkt Sijbers bij Op het Veld in het Limburgse Belfeld. Hij begon er als elektromonteur, was vervolgens werkvoorbereider, calculator en werkt er nu als technisch commercieel adviseur. “Nu zit ik in het voortraject van elektrotechnische projecten. De fase waarin we de wensen van de klant bespreken en deze op de best mogelijke manier voor elkaar proberen te krijgen. We kunnen en doen veel zelf, maar we hebben ook partners met specifieke kennis en diensten nodig. Gaat het over energie-infrastructuren en transformatoren, dan weten we Fudura goed te vinden.”

Binnen drie maanden geregeld

De samenwerking tussen Fudura en Op het Veld Belfeld bestaat al jaren. En het is ook een logische samenwerking, aldus Sijbers. Op het Veld doet vrijwel alle gebouwgebonden installaties binnen een bedrijf. “Elektra- en data-installaties, camerasystemen, inspecties, energiemanagement; eigenlijk alles wat met elektriciteit te maken heeft”, vertelt Sijbers. “Transformatoren leveren en plaatsen is natuurlijk een vak op zich, dus daarvoor bellen we Fudura. Dat doen we vooral aan het begin van projecten, wanneer we de stroombehoefte van de klant in kaart hebben gebracht. Bij grote vermogens vanaf 3 x 250 ampère is er een transformator nodig. Die regelt Fudura voor ons en dat kunnen ze snel!”

Snelle levering en plaatsing, daar heeft Sijbers een mooi voorbeeld van. Want nog maar kort geleden kreeg hij een urgente vraag. “Voor één van onze klanten in Venlo gingen we een nieuwe machinelijn installeren”, vertelt Sijbers. “Daarvoor was 1000 ampère nodig en dus een transformator. Toen kwam de uitdaging: de machinelijn werd al binnen drie maanden geleverd. Let wel: doorgaans duurt de levering en plaatsing van een transformator zeker tien maanden. Ik klopte aan bij Fudura, mijn vaste contactpersoon Marij van de Voort wist dat zij een passende transformator hadden staan. Het lukte Fudura om het project binnen drie maanden rond te maken. Ze begrepen hoe belangrijk deze klant voor ons is, dus trokken ze alles uit de kast!”

Samenwerken aan het beste voor de klant, dát is partnerschap"

Van toegevoegde waarde

Samenwerken om het voor de klant voor elkaar te krijgen, daar draait partnerschap om, volgens Sijbers: “Net als wij hebben onze klanten strakke planningen, zij hebben bijvoorbeeld producties die in beweging moeten blijven. Wanneer je een partner hebt die met je meedenkt en vooruitdenkt, dan kun je je eigen klant met vertrouwen iets adviseren en beloven. Zeker ook in onze branche – installatietechniek en energiemanagement – is dat heel belangrijk. Met een betrouwbare partner lever je een stukje toegevoegde waarde.”

Naast toegevoegde waarde levert een partnerschap ook financiële waarde. Omdat je elkaars producten en dienstverlening kent, weet je hoe je je klant het beste advies kunt geven, ook op financieel vlak. “Een transformator is een grote investering. Fudura biedt echter een mooie oplossing: het verhuren van transformatoren. Die optie neem ik graag mee in mijn adviezen en offertes, het is een sterke binnenkomer bij nieuwe klanten. Huren is voor veel bedrijven dé oplossing: geen grote uitgave die over een lange periode moet worden terugverdiend, maar haalbare maandelijkse kosten. Bovendien draagt Fudura zorg voor het onderhoud én voor snelle vervanging indien nodig – continuïteit en energiezekerheid dus.”

Continuïteit en zekerheid, dat is ook waar het om gaat in de samenwerking met Fudura, volgens Sijbers: “Het is iets dat we elkaar bieden. We vullen elkaar aan in de keten van energiebehoefte en we kennen elkaars dienstverlening, dat is een stevige basis voor een duurzame samenwerking.”

Over Op het Veld Belfeld

Op het Veld is gevestigd in het Limburgse Belfeld. De partner in installaties en energiemanagement adviseert en bedenkt, ontwerpt, bouwt, installeert en onderhoudt elektrotechnische installaties. Zij bieden een geïntegreerd kwalitatief hoogwaardig product- en dienstenpakket aan via vijf gespecialiseerde business units: Elektrotechniek, Beveiliging & gebouwautomatisering, Technische installaties, Service, Onderhoud & Inspecties en Duurzame energie.

Extra bijzonder: In 2021 bestaat Op het Veld Belfeld 100 jaar. Gefeliciteerd namens alle Fudurianen!