Fudura zet verder koers door overname Metsens

Nieuws | 15-2-2016

Softwaredienstverlener Metsens B.V. is per 1 februari 2016 overgenomen van Cogas B.V. door Fudura B.V.. De overname past binnen de strategie van Fudura om de klant te voorzien van betrouwbare meetdata- en informatiediensten.

René Pruijssers, directeur Fudura, vertelt: “Wij zijn er trots op dat we de kennis van Metsens op het gebied van toegankelijke energiemonitorsystemen kunnen samenvoegen met de kunde van Fudura om betrouwbare meetdata inzichtelijk te maken. Dit betekent namelijk voor onze klant dat zij haar energiebeheer beter kan sturen. Wederom een stap om onze positie als professionele energiepartner en dienstverlener in de energievoorziening te versterken en zodoende onze groeiende positie te continueren.”

“Metsens ontwikkelt innovatieve en concurrerende software die de koppeling tussen ICT-technologie en meetdata realiseert. Zo zijn gebruikers in staat te anticiperen op de specifieke omstandigheden en zo kunnen zij structurele besparingen realiseren. Het productportfolio van Metsens richt zich met name op de zakelijke markt. Samen kunnen wij de klant op het gebied van energiemanagement qua betrouwbare meetdata en innovatieve informatiediensten optimaal ondersteunen”, vult Iben van Paridon, manager en oprichter van Metsens aan. In mei 2015 heeft Fudura het meetbedrijf voor de zakelijke markt van Cogas overgenomen. De overname van Metsens, voorheen in handen van Cogas, is een logisch vervolg.

T06 22. Fudura Zet Verder Koers Door Overname Metsens 1

Over Fudura

Fudura meet en maakt energiestromen inzichtelijk en bestuurbaar, daarbij verhuren wij bedrijfsmiddelen. Als marktleider helpen we ruim 23.700 zakelijke klanten in Nederland, in het bedrijfsleven en de publieke sector, aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement.

Als gecertificeerd meetbedrijf verzorgen wij namelijk de opname van uw meterstanden en geven actueel inzicht in deze meetgegevens door onze softwareoplossingen zoals Mijn Fudura. Daarnaast verzorgt Fudura voor haar klanten de energie infrastructuur zoals transformatoren, meetinstallaties, schakelinstallaties én laadpalen voor elektrisch vervoer. Zodoende heeft onze klant altijd een goed overzichtelijk energiebeheer: de start om energie én kosten te besparen. Met Fudura begint een klant aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement. Fudura is onderdeel van de Enexis Groep