Nieuws

Grootste slimme laadplein van Nederland in Den Bosch

Nieuws | 30-1-2019

Met 98 ‘slimme‘ laadpunten voor elektrische auto's onder het hoofdkantoor van Enexis Groep aan de Bossche Magistratenlaan zegt het netwerkbedrijf sinds enige tijd het grootste slimme laadplein van Nederland te hebben. Dit toekomstbestendige laadplein is gerealiseerd door Fudura.

De toegepaste techniek moet ervoor zorgen dat het netwerk een groot aantal oplaadsessies tegelijkertijd aan kan, zonder dat er overbelasting optreedt. Bewoners van het aangrenzende flatgebouw mogen ook gebruik maken van het laadplein.

Nieuws Grootste Slimme Laadplein Van Nederland In Den Bosch
Verkadefabriek 3

Grotere behoefte

Het netwerkbedrijf zegt vorig jaar ruim 150 extra laadpalen te hebben gerealiseerd voor haar medewerkers en bezoekers van het bedrijf. Daarmee komt het totaal aantal laadpunten voor elektrische auto’s op 243. Enexis Groep wil de CO2-voetafdruk op het gebied van mobiliteit op een kostenneutrale wijze met 50% (ruim 5 miljoen kilo) verminderen in 2020. Enexis Groep wil het wagenpark de komende jaren verduurzamen. Ruim 70 van alle nieuw bestelde leaseauto’s is (deels) elektrisch. Deze toename van het aantal (semi) elektrische auto’s leidt tot een grotere behoefte aan laadfaciliteiten.

Bron: Algemeen Dagblad