Energievoorziening voor e-fulfilment center Jumbo

Om het voormalige distributiecentrum van Schuitema in Raalte geschikt te maken voor de dienstverlening van supermarktketen Jumbo heeft Fudura een 10 kV middenspanningsinstallatie op maat geëngineerd, geleverd en geplaatst, die de komende jaren aan Jumbo wordt verhuurd.

“Om te beginnen hebben wij een betonnen omkasting voor de nieuwe netaansluiting van Enexis geleverd”, vertelt Arend Hoekstra, Projectleider bij Fudura BV. “Vervolgens hebben we deze aansluiting door middel van een hoogspanningskabel verbonden met het bestaande trafostation van 630 kVA. Dit station is speciaal voor het e-fulfilment center uit het energienet van Enexis gehaald en omgebouwd tot klantstation.”

Geen spanningsverlies

Het nieuwe en grotere trafostation is middels een hoogspanningskabel van circa 320 meter doorverbonden vanaf de bestaande trafo op het terrein, vertelt hij. “Door gebruik te maken van een hoogspanningskabel wordt spanningsverlies daarbij tot een minimum beperkt. Het nieuwe trafostation heeft een vermogen van 1.600 kVA en voorziet in de volledige koeling van het e-fulfilment center. Alle laagspanningsinstallaties zijn verzorgd door Beekman Elektro.”  

Netbeheer, onderhoud en storingsopvolging

De transformatoren zijn voorzien van de benodigde schakelinstallaties, vertelt Hoekstra. “Zowel de omkasting van de Enexis-netaansluiting als de twee trafostations worden door ons aan Jumbo verhuurd, waarbij we tevens het netbeheer, het jaarlijkse onderhoud en de storingsopvolging van de middenspanningsinstallatie voor onze rekening nemen. Inclusief de hoogspanningskabels.”  

Jumbo
“Op alle vlakken dé partner voor energie-infrastructuur”

Arend Hoekstra

Partner in energie

Fudura helpt ruim 25.000 zakelijke klanten in Nederland aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement. Grip op het verbruik en de energiekosten staan hierbij centraal, waarvoor de marktleider accurate meetdiensten, de juiste hardware, intelligent databeheer én gedegen advies op maat levert. Naast transformatoren, meet- en schakelinstallaties levert Fudura tevens laadpalen voor elektrisch vervoer, waarmee het bedrijf op alle vlakken uw partner in energie is. 

Meer weten?

Wilt u ook samen met Fudura bouwen aan de energie-infrastructuur van morgen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088 – 238 38 38, op werkdagen bereikbaar van 08.00 - 17.00 uur, of via ons contactformulier.

Mdw headset bureau