Explorius Vastgoedontwikkeling: van leegstaand postkantoor naar bioscoop, kantoren en horeca in Enschede

Explorius Vastgoedontwikkeling transformeert bestaande gebouwen en gebieden door meerwaarde toe te voegen. Een mooi voorbeeld hiervan is het oude postkantoor in Enschede. Van een leegstaand monumentaal pand tot een duurzame publiekstrekker met een bioscoop, kantoren en horeca. Dit alles midden in het centrum van Enschede. Passende energie-infrastructuur is hierbij een belangrijk onderdeel. Hiervoor maakt Explorius Vastgoedontwikkeling gebruik van de kennis en kunde van Fudura.

Juiste energie-infrastructuur: transformator en meters

“Maatwerk, flexibel en meedenkend dat kenmerkt de samenwerking met Fudura”, aldus John Evers, Vastgoedontwikkelaar bij Explorius Vastgoedontwikkeling. “Kijkend naar de grootte van het gebouw en het type bedrijven dat zich hier gaat huisvesten vraagt dit project om een passende energie-infrastructuur. Samen hebben wij met Fudura om de tafel gezeten en onze plannen en ideeën besproken. Het is ontzettend fijn dat Fudura zo’n partij is die daadwerkelijk kennis van zaken heeft wanneer het gaat om de energie-infrastructuur.

Op het terrein stond al een transformatorhuisje van 315 kVA die ook aan omliggende panden stroom leverde, maar of deze ook geschikt was voor onze plannen, dat was onbekend voor ons. Wij moesten dus ook rekening houden met de omliggende panden, beschikbare ruimte en de wensen van nieuwe exploitanten, waaronder VUE Cinemas. In totaal worden namelijk negen bioscoopzalen gerealiseerd. Je kunt je vast en zeker voorstellen dat alleen dit onderdeel al een hoop stroom vergt. Wij willen onze exploitanten een betrouwbare energie-infrastructuur leveren. Uiteindelijk hebben we voor een oplossing gekozen die binnen het bestaande transformatorhuisje past, een 400 kVa transformator, welke aansluit bij onze wensen”, aldus Evers.

 

Het is ontzettend fijn dat Fudura zo’n partij is die daadwerkelijk kennis van zaken heeft wanneer het gaat om de energie-infrastructuur"

Traject samen met Fudura

Wanneer het nu gaat om uitbreiding of nieuwbouw, betrek Fudura tijdig. “Doordat wij Fudura in een vroeg stadium hadden betrokken in onze plannen stonden alle opties voor ons nog open en hadden wij ook de tijd om een weloverwogen keuze te maken”, vervolgt Evers. “De energie-infrastructuur is inmiddels gereed. Momenteel werken wij hard aan de verbouwing en uitbreiding van het pand en staat de oplevering voor begin 2022 gepland”, vertelt Evers.

Meer weten?

Wilt u ook samen met Fudura bouwen aan de energie-infrastructuur van morgen? Neem dan contact op met onze Klantenservice via 088 - 238 38 38, op werkdagen bereikbaar van 08.00 - 17.00 uur, of via ons contactformulier.

Naar contactformulier