Nog maar de helft SEBA-budget beschikbaar

Nieuws | 24-4-2023

Voor 2023 is nog € 16,58 miljoen beschikbaar uit de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Nog niet alle ingediende subsidieaanvragen zijn beoordeeld, dus vraag de subsidie snel aan voordat u, als ondernemer of non-profitorganisatie, een nieuwe, volledig uitstootvrije (emissieloze) bedrijfsauto koopt of financial-leaset.

Hoeveel subsidie?

Het subsidiebedrag is maximaal € 5.000 per bedrijfsauto. Als middelgrote en grote ondernemer ontvangt u met deze regeling 10% van de netto catalogusprijs bij een voertuigcategorie N1 (bestelwagen). Bij een voertuigcategorie N2 (vrachtauto) met een maximum gewicht van 4.250 kilo ontvangt u 10% van de verkoopprijs zonder btw. Voor kleine ondernemingen en non-profitinstellingen is het subsidiepercentage 12%.

Het totale jaarbudget voor de SEBA in 2023 is € 33 miljoen. De huidige budget stand is het laatst bijgewerkt op maandag 17 april 2023.

Voorwaarden

Om SEBA aan te vragen, moet u voldoen aan de voorwaarden die u hier kunt vinden.

Kies voor elektrisch laden met Fudura

Voor elektrisch rijden is elektrisch laden nodig. En met zakelijke laadpalen van Fudura op uw eigen terrein maakt u elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar. Voor bezoekers en medewerkers. U zet ook meteen een grote stap in duurzaam ondernemen. Een laadpaal van Fudura is elektrisch laden op z’n slimst. En dat voor een vast laag bedrag per maand!