Voorlopige stop voor nieuwe grootverbruikers van elektriciteit in Noord-Brabant en Limburg

Nieuws | 16-6-2022

Op 8 juni 2022 hebben de netbeheerders TenneT en Enexis door middel van een persbericht aangegeven dat in Limburg en Noord-Brabant per direct een voorlopige stop is afgegeven voor nieuwe bedrijven en instanties die een aansluiting willen op het elektriciteitsnet, zowel voor afname als opwek van elektriciteit. Voor zowel bestaande als nieuwe bedrijven die een zwaardere aansluiting willen, is geen ruimte meer. 

De netwerkbeheerders TenneT en Enexis melden dat door de snelle toename van het aantal warmtepompen, laadpalen, nieuwe bedrijven en de verduurzaming van de industrie ervoor heeft gezorgd dat de capaciteit van het elektriciteitsnet de explosieve stijgende vraag niet kan bijbenen. Het hoogspanningsnet in beide provincies zit vrijwel aan de maximale capaciteit. Voor het volledige persbericht van beide partijen verwijzen wij u graag naar TenneT en Enexis.

De impact op uw onderneming

Wilt u binnenkort met u onderneming uitbreiden of bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen? Dan heeft dit vaak impact op uw energievoorziening. Door de tijdelijke stop voor Noord-Brabant en Limburg plaats de netbeheerder alle nieuwe aanvragen voor aansluitingen, groter dan 3 x 80 Ampère, op een wachtlijst.

Mogelijke oplossingen

Het uitbreiden van de elektriciteitsnetten is in volle gang, maar kost veel tijd. Daarom wordt ook gekeken naar oplossingen op kortere termijn. Door de jarenlange ervaring heeft Fudura diverse alternatieven tot haar beschikking die uw onderneming wellicht kan helpen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met Fudura op. Wij helpen u graag verder

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem gerust contact op met onze Klantenservice via het telefoonnummer 088 - 857 88 77. Bereikbaar op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Wij helpen u graag verder.